Advies van vakbond aan 55-plussers: 'Laat u zo snel mogelijk ontslaan'

18/10/14 om 10:35 - Bijgewerkt om 16:45

Wie nog onder de huidige stelsels op brugpensioen wil, zorgt er beter voor dat hij voor 22 oktober wordt ontslagen. Zo luidt de boodschap van ABVV Bouw aan haar leden. "De regering heeft ons gepakt", aldus een vakbondsman.

Advies van vakbond aan 55-plussers: 'Laat u zo snel mogelijk ontslaan'

© Belga

De vakbonden luiden de alarmbel sinds de eedaflegging van Michel I. Zo heeft de topman van ACOD Spoor het in een brief letterlijk over een 'hold-up op de democratie', en een 'pact met de duivel', klinkt het in Het Laatste Nieuws.

Opmerkelijk is de boodschap van ABVV aan 7.000 bouwvakkers die de 55 voorbij zijn: "Wil u nog onder het huidige stelsel op brugpensioen op 56 of 58 jaar, dan moet u voor 22 oktober afgedankt worden."

"We kunnen niet anders dan onze leden waarschuwen", verduidelijkt secretaris Rik Desmet. "De huidige cao liep tot 31 december, maar de regering heeft daarin ingebroken."

Volgens de vakbondsman komt het in de bouwsector vaak voor dat werknemers die met brugpensioen kunnen en dat willen, in onderling overleg met hun baas ontslagen worden.

"Het is een sociale manier om mensen hun verdiende rust te geven. De regering verschuift het probleem naar de ziekenkas," aldus Desmet.

Lees meer over:

Onze partners