420.000 euro uit België naar internationaal terrorisme

Dat zegt voorzitter Delepière van de Cel voor Financiële Informatieverwerking.

Slechts 420.000 euro van het geregistreerde witwasgeld wordt gebruikt voor de sponsoring van internationaal terrorisme. Volgens Gazet van Antwerpen gaat het om 7,34 miljoen, maar in dat bedrag zijn ook andere verdachte transacties opgenomen. Dat zegt Jean-Claude Delepière, voorzitter van de Cel voor Financiële Informatieverwerking, dat de cijfers naar buiten bracht.

In 2009 maakte de Cel voor Financiële Informatieverwerking 219 nieuwe dossiers over aan het Belgische gerecht. Het CFI stelde in al die dossiers verdachte geldstromen vast, waarvan het totaalbedrag eind 2009 7,34 miljoen euro bedroeg.

Volgens Jean-Claude Delepière, voorzitter van het CFI , had 420.000 euro daarvan te maken met de financiering van het terrorisme.

‘Voor het overige gaat het om geld afkomstig uit drugs-, mensenhandel en diefstal. Het grootste deel van die 7,34 miljoen is afkomstig uit witteboordencriminaliteit. Het gaat dan bijvoorbeeld om verdachte financiële praktijken bij faillissementen, bij de registratie van een bedrijf en dergelijke’, aldus Delepière.

Lies Naert

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content