'Supersportwagen op zeewater' mag testen in Europa (video)

06/09/14 om 10:05 - Bijgewerkt om 17:21

De Quant e-Sportlimousine van constructeur Nanoflowcell heeft groen licht gekregen om getest te worden op de openbare wegen in Europa. Deze supersportwagen moet een revolutionaire aandrijftechniek koppelen aan de indrukwekkende prestaties van een Lamborghini.

'Supersportwagen op zeewater' mag testen in Europa (video)

De Quant e-Sportlimousine © GF

Het Liechtensteinse Nanoflowcell stelde op het Autosalon in Genève eerder dit jaar al een concept car van de Quant e-Sportlimousine voor. Deze zomer heeft de wagen officiële goedkeuring gekregen voor tests op de openbare weg. Het bedrijf wil nu een productiemodel ontwikkelen.

Zeewater

Revolutionair is dat de vier elektrische motoren - één voor elk wiel - worden aangedreven door een systeem van redox flowbatterijen die energie uit (opgeladen) zout water halen. Het vloeibare elektrolyt vloeit door de accu's. De wagen beschikt over twee watertanks van elk 200 liter en zou volgens het bedrijf goed zijn voor een actieradius van 400 tot 600 kilometer. Lees meer op de website van Nanoflowcell.

Dezelfde techniek werd reeds voor andere toepassingen aangewend (o.a. voor windmolens) maar was tot hiertoe niet compact genoeg om in een auto onder te brengen. Nanoflowcell maakt zich sterk binnen enkele jaren een voertuig met deze innovatieve technologie op de markt te brengen.

Prestaties

Even indrukwekkend zijn de prestaties van de Quant e-Sportlimousine: tot 920 pk, een sprint van 0 naar 100 km/u in 2,8 seconden en een topsnelheid van maar liefst 380 km/u.

Scepsis

Toch zijn er ook heel wat vragen rond het project. Vooral omdat Nanoflowcell nog maar weinig echte bewijzen heeft gepresenteerd, wordt sceptisch gereageerd. Bovendien zou aan de wagen een prijskaartje van minstens een miljoen euro hangen. (KVDA)

Bekijk de promospot van de Quant e-Sportlimousine:

Onze partners