Fiat 500 en VW Polo blijken waardevast

22/01/16 om 09:58 - Bijgewerkt om 09:58

Bron: Belga

Volgens een onderzoek van zoekertjessite AutoScout 24 blijken de Fiat 500 en de Volkswagen Polo het best te scoren op vlak van herverkoopwaarde. Wie dus van plan is om een nieuwe wagen binnen enkele jaren door te verkopen, doet met deze modellen duidelijk een veilige koop.

Fiat 500 en VW Polo blijken waardevast

Fiat 500 en VW Polo blijken waardevast © BELGA

De site zocht uit welk wagen met bouwjaar 2010 het meest waardevast bleken. De vraagprijzen (op de website) van de verschillende wagens werden met elkaar vergeleken en er werd ook rekening gehouden met de kilometerstand want ook dat is een cruciaal element bij de bepaling van de verkoopprijs van een occasiewagen.

De Polo behoudt na vijf jaar gemiddeld 57 procent van zijn aankoopprijs. Bij de Fiat 500 loopt dat percentage op tot 63 procent. Voor beide wagens gaat het om een mix van benzine- en dieselwagens. Op de derde plaats staat de Audi A3. Wanneer diesel met benzine wordt vergeleken, valt op dat benzinemotoren vandaag waardevaster blijken dan dieselvarianten. Dit moet wel genuanceerd worden, want dieselwagens hebben meestal dubbel zoveel kilometers afgelegd dan benzinewagens.(Belga)

Onze partners