MAANDAG

Als in de A. De Rooverestraat in Assebroek onze fotograaf eindelijk helemaal geïnstalleerd is om ten huize Marek Spilar een reeks familiebeelden te schieten, heeft Nina (4) er na één shot al genoeg van. En er helpt geen lievemoederen aan ! Slowaakse ‘sinterklaasliederen’ noch de dreiging dat ze in bed gestopt zal worden, kunnen haar niet op andere ideeën brengen. Al even onverzettelijk als haar vader blijkbaar.

DINSDAG

“Ik wil deze wedstrijd graag opdragen aan Claude Despiegeleer“, aldus de stadionanimator van Sporting Charleroi net voor hij het veld verlaat voor het duel tegen Sint-Truiden. Waarna een kort maar krachtig fluitconcert uit de tribunes opstijgt. Sportschepen Despiegeleer, aan wie de club veel te danken heeft, werd, samen met twee PS-partijgenoten, uit zijn ambt ontheven. Zij zouden zich verrijkt hebben met geld van een sociale-huisvestingsmaatschappij. De wedstrijd ’ter ere van Despiegeleer’ werd uiteindelijk voor de thuisploeg de eerste nederlaag van het seizoen.

WOENSDAG

In de categorie ‘er wordt wat afgeluld’ vandaag de heer Paul Put. “Lierse,” aldus de Lierse trainer na de wedstrijd in het Kuipje, “had het meeste balbezit, maar Westerlo dwong de meeste kansen af.” Waarna hij zijn tevredenheid over de organisatie van zijn ploeg uitspreekt. Tiens, had hij zo-even niet gezegd dat Westerlo de meeste kansen afdwong ? Waarna Carl Huybrechts komt vertellen dat zich een unicum heeft voorgedaan : het percentage balbezit was in eerste en tweede helft voor beide ploegen exact 50. “Verdorie,” grijnst Herman Helleputte, “dan hadden wij tóch moeten winnen !”

DONDERDAG

Bij Zulte Waregem is iedereen goed in de omschakeling, zelfs de medische staf. Op signaal van invaller Frederik D’Hollander stonden dokter en verzorger gisteren na een spurt van vijftig meter in een mum van tijd aan de overkant van het veld, om aldaar vast te stellen dat ze geflikt waren : de speler in het gras is er een van de bezoekers uit Moeskroen. Custovic. D’Hollander kan voortaan maar best uitkijken met wat de clubdokter hem voorschrijft. De kern is ten slotte ruim genoeg.

VRIJDAG

Een rechtzetting bij het artikeltje van vorige week over de schoenen van Javier Portillo : het verbreken van het Jomacontract van Ishiaku kostte Club Brugge géén 50.000 euro, het kostte hen zelfs helemaal niéts. Ishiaku betaalde Joma namelijk zelf en het ging om 3000 euro.

ZATERDAG

In Brugge hebben ze trouwens wel grotere zorgen dan de schoenen van Portillo. Eén ding is zeker : aan Antoine Vanhove en Trond Sollied kan het niet liggen.

ZONDAG

Ter attentie van die mijnheer in de hoofdtribune van Zulte Waregem die altijd ‘Allez Abraham !’ roept. Het is wel degelijk Ibrahim, hoor, mijnheer. Zie pagina’s 48 en 49.

Samenstelling : Christian Vandenabeele

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content