Zenit

© NurPhoto via Getty Images

TACTIEK

Door de wedstrijden tegen de Rode Duivels is zijn silhouet bekend geworden. Zijn 1,96 meter valt dan ook op. Dzjoeba heerst in de lucht en bepaalt daardoor het spel van de manschappen van Sergej Semak. Hij is niet alleen de topschutter, samen met de getalenteerde Iraniër Azmoun, maar ook de beste assistgever. De Russen spelen doorgaans in een 4-2-3-1 en rekenen op de flair van Jerochin en de onvoorspelbaarheid van Malcom om de spitsen te bevoorraden. Daarachter staat een dubbele draaischijf waar de energieke Barrios de wet dicteert in afwachting dat de jonge Wendel de macht grijpt. De Braziliaan kwam deze zomer voor 20 miljoen euro van Sporting CP. Een andere recente transfer is Lovren, ex-verdediger van Liverpool en finalist op het WK in Rusland. Hij vat post centraal in de verdediging naast Rakitski, een elegante voetballer die nog werd gevolgd door Pep Guardiola. Zij geven stevigheid aan een verdediging waarvan doelman Kerzjakov niet altijd een betrouwbaar sluitstuk vormt.

Zenit

SMAAKMAKER: MALCOM

De onstuimige Braziliaan was een groot deel van het voorbije seizoen geblesseerd en heeft nog niet de kans gehad om zijn buitengewoon talent aan de supporters te tonen. Door dat talent versierde hij eerder een transfer van Bordeaux naar Barcelona, nadat hij in de toch vrij gesloten Ligue 1 in één seizoen voor 12 goals en 6 assists had gezorgd. Hij ging naar Rusland voor 40 miljoen euro en moet de man worden die Zenit terug laat meespelen op de Europese scène.

Zenit
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content