Geboren op 13 april 1977

Waaraan kan je veel geld uitgeven ?

“Op zich ben ik vrij zuinig, maar eens lekker op restaurant gaan mag wel iets kosten, vind ik. Ik ga toch zo’n twee of drie keer per week uit eten met vrienden.”

Omschrijf jezelf eens.

“Ik ben op zich een rustig iemand en ik kan ook erg koppig zijn. In de sport vertaalt die koppigheid zich vooral in doorzettingsvermogen, wat ik toch wel een kwaliteit vind. Verder hecht ik veel belang aan vertrouwen. Misschien vandaar dat mijn echte vriendenkring niet zo uitgebreid is.”

Met welke auto rijd je ?

“Een Ford Focus van de club. Een mooi huis of appartement primeert natuurlijk, maar mocht ik echt veel verdienen, dan schafte ik me toch een Porsche aan.”

Reis je graag ?

“Ja, maar tegenwoordig komt het er minder van. Sinds het faillissement van Lommel heb ik het altijd vrij druk gehad. Ik moest op verscheidene plaatsen gaan testen in een periode dat je normaal als voetballer vakantie hebt.”

Waar doe je in je vrije tijd ?

“Lezen is in ieder geval niet mijn ding. Ik heb onlangs een goed boek gekregen, maar ik zit nog steeds maar aan bladzijde vijftien. Ik ben wel een filmfanaat, laatst zag ik nog Hide and Seek, met Robert De Niro. Muziek is voor mij ook een vorm van ontspanning. Na een wedstrijd of training durf ik al eens de radio lekker luid te zetten in de wagen én eens goed gek te doen. Al moet je natuurlijk wel vermijden dat iemand je ziet ( lacht).”

Steun je wel eens een goed doel ?

“Niet dat ik daar echt mee bezig ben, maar het onrecht in de wereld laat me natuurlijk niet onberoerd. Onlangs heb ik voor de slachtoffers van de zeebeving nog een bijdrage geleverd. Dat beschouw ik een beetje als een morele plicht.”

Wat wil je veranderen in de wereld ?

“De beelden die ons via de media bereiken over oorlogen en conflicten stemmen me wel tot nadenken. Het gevaar is groot om dat alles als een ‘ver-van-mijn-bedshow’ te aanschouwen. Persoonlijk helpt het me om te relativeren, dan besef je dat de problemen hier eigenlijk luxeproblemen zijn.”

Ben je (bij)gelovig ?

“Ik ben katholiek opgevoed. Niet dat het echt mijn dagelijks leven beïnvloed, ik ga bijvoorbeeld niet naar de kerk. Bijgelovig ben ik absoluut. Een vroegere vriend gaf me ooit een trui, die draag ik nu nog altijd, elke wedstrijd.”

Zit sport in je genen ?

“Mijn vader deed vroeger wel geregeld aan sport. Het is wel erg duidelijk dat hij dat nu niet meer doet ( lacht). Mijn moeder is ook sportief, al ontbreekt de tijd natuurlijk om daar echt volledig mee bezig te zijn.”

Hoe belangrijk is familie ?

“Ik ben opgegroeid met gescheiden ouders. Ik ben ervan overtuigd dat dat me sterker gemaakt heeft. Maar ik hecht er natuurlijk wel belang aan. Ik hoop over een aantal jaren een eigen gezinnetje uit te bouwen, dat zorgt voor stabiliteit. Trouwens, op zondag alleen aan tafel zitten is nu niet met- een het gezelligste wat er is.”

Welke studies deed je ?

“Ik ben van opleiding regent lichamelijke opvoeding. Je moet na je carrière iets hebben om op terug te vallen. Tijdens mijn jeugd hebben mijn ouders er altijd op toegezien dat de studies primeerden, daar ben ik nu wel dankbaar voor. Al hoop ik natuurlijk zo lang mogelijk in het voetbal te blijven. Voetballers worden vaak scheef bekeken omdat ze in principe weinig werken. Dan bestempelen ze je meteen als luiaard. Van mij kunnen ze dat in ieder geval niet zeggen, ik heb iets achter de hand.”

Waarvan krijg jij kippenvel ?

“Als je voor veel volk voetbalt, doet me dat toch iets. Al die mensen die op jouw doen en laten focussen : dat geeft me een kick. In België vind ik vooral de wedstrijden op Genk en op Standard iets extra’s hebben. De Europese wedstrijden dit seizoen waren natuurlijk ook niet mis.”

door Bert Boonen

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content