Een enfant terrible, een groot talent met een moeilijk karakter: beter kan je Yassine El Ghanassy niet omschrijven. De Belg met Marokkaanse roots belandde – na omzwervingen bij West Bromwich, Heerenveen en Al Ain – in de Noorse competitie. In september vorig jaar werd zijn contract bij AA Gent ontbonden en zat hij een halfjaar zonder ploeg. Eind maart gaf Bob Bradley, trainer van Stabæk en voormalig bondscoach van het Amerikaans nationaal elftal, El Ghanassy nog een kans. Na een proefperiode van een week kreeg de 24-jarige ex-international een contract bij de Noorse eersteklasser.

De Noorse Tippeliga is nog maar negen wedstrijden ver, maar El Ghanassy toonde al meermaals dat hij over een pak talent beschikt. Stine Løvmo Lie, journaliste van de krant Verdens Gang, is enthousiast over de kleine flankaanvaller: “El Ghanassy is fantastisch. Hij gaf drie assists tegen Sandefjord en werd verkozen tot een van de beste spelers van de Tippeliga. In het begin van het seizoen was hij uit conditie. Maar nu zijn vorm in stijgende lijn zit, laat hij pas echt zijn klasse zien. Zijn acties op de flank zijn ongelooflijk. Hij is creatief, heeft inzicht en er straalt een enorme spelvreugde van af. Ik ben er zeker van dat hij dit seizoen een van de smaakmakers van de Tippeliga zal worden.”

Bij AA Gent verziekte El Ghanassy meermaals de sfeer in de spelersgroep, maar bij Stabæk is daar geen sprake van. In Noorwegen kennen ze hem vooral als een toptalent en een goede vriend van Rode Duivels Christian Benteke en Eden Hazard. “Er zijn nog geen problemen in de kleedkamer met hem geweest, en ik heb er ook nog niets over gehoord. Ik heb hem vorige woensdag na de match gesproken en het is een aardige jongen. Hij is blij voor Stabæk te spelen en kan het goed vinden met zijn ploegmaats. In Noorwegen zijn we verheugd dat we zo’n speler op onze velden mogen aanschouwen”, aldus Løvmo Lie.

Stabæk draait bovenin mee in de Noorse competitie, toch dromen ze er nog niet van een prijs. “Niemand spreekt over een mogelijke titel. Alles ligt nog dicht bijeen en het seizoen is nog lang. Rosenborg is de grote favoriet. Ze zijn goed gestart, maar ik verwacht ook veel van Vålerenga IF, waar ex-Liersespeler Kjetil Rekdal trainer is, en Molde FK, de uittredende landskampioen.” Bij Stabæk vormt El Ghanassy een gouden duo met de Noorse aanvaller Adama Diomande. Onze landgenoot heeft dit seizoen al vijf assists op zijn teller staan, Diomande acht goals.

DOOR MICHIEL ELINCKX

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content