Geboorteplaats en -datum?

Antwerpen, 20 april 1972.

Welke sporten beoefen je zelf?

Niet al te veel. Sinds mijn deelname aan Sterren op de dansvloer ben ik wel wat beginnen fitnessen en dat zou ik graag binnenkort hervatten. Het is altijd een beetje sleuren en trekken om er te geraken maar achteraf wel een leuk gevoel om na die stevige inspanning af te koelen onder de douche. Ik had als kind een vorm van astma, dus heel erg veel sport heb ik in mijn jeugd ook niet gedaan. Maar ik ben wel veel mee geweest naar atletiekmeetings van mijn broer Stef. Hij was een tienkamper op Europees niveau. Ik waak er wel over dat mijn kinderen aan sport doen. Mijn zoontje volgt sinds kort lessen tai-jutsu, een zelfverdedigingssport.

Welke sporten volg je passief?

Ik probeer veel sporten te volgen. In de eerste plaats de grote sporten: voetbal, wielrennen, en een beetje basketbal. Vooral in de tijd van Michael Jordan volgde ik de NBA. Maar ik interesseer me zeker ook voor onbekendere sporttakken. Zo volg ik nogal fervent het baseball, zeker nu er in Sint-Niklaas een goed draaiende softbalvereniging is. Ook in het waterpolo heeft de stad een opkomende club. Een fascinerende en verrassend harde sport is dat. Onder water gebeuren veel dingen die het daglicht niet mogen zien. Daarnaast ben ik sinds kort bestuurslid van de supportersvereniging van Sportkring Sint-Niklaas, het vroegere FCN Sint-Niklaas. Als we in de beker winnen van Heist en Beveren-Waasland klopt Olympic Charleroi, dan komen we in de volgende ronde tegen elkaar uit en dan komt er nog eens een echte Wase derby.

Welke sporters heb je al ontmoet?

Ik heb nog meegedaan aan het tv-programma 71° Noord. Dat is toen nooit uitgezonden, maar daaraan nam ook Johan Museeuw deel, toch wel een van mijn vroegere idolen. Ook met Tom Steels, met wie ik samen in de gemeenteraad heb gezeten, heb ik een goede band. Het leuke aan wielrenners is dat ze zo bereikbaar zijn. Dat heb je niet met voetballers, daar heb je meer een high society-gevoel bij.

Had je vroeger sportidolen?

Sporters hebben bij mij een streepje voor als ze naast sportieve prestaties ook maatschappelijk engagement aan de dag leggen. Daarom keek ik vroeger altijd erg op naar Muhammad Ali, een man met een ongelooflijk charisma. Dichter bij huis heb ik hetzelfde gevoel bij Kim Gevaert.

Bregt Vermeulen

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content