Vorige week was Barcelona te gast in Milaan voor het afscheidsfeestje van DemetrioAlbertini, die na zowat zijn hele leven voor AC Milan te hebben gevoetbald in de nadagen van zijn carrière nog enkele wedstrijden voor de ploeg uit de Catalaanse hoofdstad speelde en nu definitief de voetbalschoenen opbergt. Voor de Barça-sterren vormde het uitje een welkome afwisseling na het beladen duel tegen Chelsea in de achtste finales van de Champions League. Samuel Eto’o profiteerde van zijn aanwezigheid in de Italiaanse modestad om te gaan shoppen, en coach Frank Rijkaard en voorzitter JoanLaporta vulden vele tassen. Ronaldinho schudde de stress van zich af door met boezemvriend Adriano, Obafemi Martins en Maxi Lopez tot 8 uur ’s ochtends in een befaamde Milanese discotheek te blijven plakken.

De speler die echter het meest over de tong ging in Milaan was zelf niet aanwezig. LionelMessi likte in Barcelona nog de wonden die hij opliep in het Champions Leagueduel tegen Chelsea, maar kreeg veruit de meeste aandacht. Barcelona heeft immers aangekondigd dat het zijn contract, geldig tot 2014 en voorzien van een opstapclausule van 150 miljoen euro, wil herbekijken. Een aantal Italiaanse clubs hebben immers interesse in de Argentijnse wonderboy en hoe vaak de speler ook mag beweren dat hij “alles te danken heeft aan Barcelona” zou hij toch niet geheel ongevoelig zijn voor de toenaderingspogingen van Juventus. Het Catalaanse clubbestuur heeft intussen ook gemerkt dat er in het bestaande contract toch nog een paar onduidelijkheden staan die ervoor kunnen zorgen dat Messi hen alsnog ontglipt.

Naar verluidt zou Messi, die nochtans een van dé sterren van het komende WK moet worden, bijlange niet zoveel gaan verdienen als Ronaldinho. Zijn loon zou tot in 2014 wel in de lijn liggen van dat van Deco, Eto’o en Puyol, die elk zo’n zes à zeven miljoen euro per jaar verdienen.

Ronaldo eist vier miljoen euro van Real Madrid. Toen hij voor de club uit de Spaanse hoofdstad tekende, moest hij immers verzaken aan een contract voor drie jaar met Nike, ten bedrage van twaalf miljoen euro. Als compensatie zou de club hem een derde van dat bedrag betalen, maar dat is nooit gebeurd.

In de Copa del Rey speelde Espanyol gelijk op het veld van Deportivo nadat het de heenmatch van de halve finale met 2-1 had gewonnen. In de finale op 12 april neemt de tweede club uit Barcelona het op tegen Zaragoza. David Villa tekende een contract bij Valencia tot in 2013. De spits kwam vorig jaar over van Real Zaragoza en plaatste toen zijn handtekening onder een verbintenis tot 2010 met een verbrekingsclausule voor een bedrag van 60 miljoen. Maar de Spaanse international speelde dit seizoen al zo sterk dat het contract werd opengebroken. De verbrekingsclausule is daarbij meer dan verdubbeld en bedraagt nu 126 miljoen euro.

Spanje speelt in de aanloop naar het WK zijn laatste voorbereidingswedstrijd op 3 juni in Elche tegen Egypte. De week voordien, op 27 mei, staat in Albacete een oefenduel tegen Rusland op het programma.

Everton Giovanella van Celta Vigo slaagde er niet in gelijk te halen bij de disciplinaire commissie van de voetbalbond : zijn schorsing van twee jaar en een boete van 1.502 euro wegens do- pinggebruik werden gehandhaafd. In december 2004 werden bij hem sporen aangetroffen van het gebruik van nandrolon.

NR

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content