Wat doe je zoal in je vrije tijd ?

“Momenteel zijn we een huis aan het bouwen en daar kruipt toch wel wat tijd in. Niet te veel natuurlijk, want ik ben iemand die ook veel rust nodig heeft. De ruwbouw hebben we wel volledig zelf gezet, maar die is nu af. De vader van Inge is metser en dat was natuurlijk een groot voordeel. Verder speel ik af en toe op de computer en breng ik vooral graag tijd door samen met mijn familie. Zo rij ik geregeld eens naar mijn ouders of naar één van mijn broers of zussen. We zijn thuis met zes kinderen, dus dat is een hele hoop.”

Zes kinderen ? Is dat niet druk ?

“Ja, misschien wel, maar ik ben niet anders gewoon hé. Ik ben trouwens de jongste. Ondertussen zijn er ook al veel kleine mannen bijgekomen en dat is wel leuk. Op familiefeesten is het altijd een gezellige bedoening. Eigenlijk ben ik een echte familieman. Ik zou mijn ouders en broers en zussen niet kunnen missen.”

Wat zijn de sterke en zwakke punten van Inge ?

“Positief vind ik dat je altijd weet wat je aan Inge hebt. Je merkt steeds aan haar of ze goed of slecht gezind is. Ze toont ook interesse voor wat ik doe. Ze gaat altijd mee kijken naar het voetbal en ik kan problemen met haar bespreken wanneer dat nodig is. Verder kan ze goed koken en doet ze bijna alles alleen in het huishouden. Een mindere eigenschap vind ik haar overdreven ordelijkheid. Daar kan ik me wel eens aan ergeren. Soms laat ik zelf opzettelijk iets rondslingeren om haar daarin te trainen… (lacht).

Televisie of gezelschapsspel ?

“Wanneer we met ons tweeën zijn, kijken we meestal televisie. Maar wanneer er vrienden of familie op bezoek zijn, spelen we soms ook wel eens een gezelschapsspel. We vinden dat best gezellig. Toen we naar het appartement verhuisd zijn waar we nu wonen, hebben we Monopoly, Risk en Stratego gekocht en alle spelletjes zijn al uit de doos geweest, hoor.”

Hoe zie je jezelf over tien jaar ?

“Dan zitten wij nog altijd samen in ons huisje met x-aantal kinderen. Waarschijnlijk gaan die dan zelfs al naar school. Ik wil zelf een paar kindjes, maar hoeveel juist weet ik nog niet. Dat zal ervan afhangen hoe rustig ze zijn. Eén is maar alleen, maar zes hoeft nu ook weer niet (lacht). Over tien jaar hebben we verder zeker een tuin die volledig in orde is. Dat missen we nu wel, hoor. We zijn enorm graag buiten, maar momenteel hebben we zelfs geen terras. Gelukkig is dit maar tijdelijk, want ik zou nooit kunnen wennen aan een definitieve woning zonder tuin.”

Waar maak je je wel eens druk in ?

“In het verkeer ! Ik ben zelf niet echt een rustige chauffeur. Aan mensen die supertraag rijden, kan ik me enorm ergeren. Wanneer ik iets aan het zoeken ben of mijn weg niet goed weet, zet ik me gewoon even aan de kant, totdat ik weet waar ik naartoe moet. Onzekere chauffeurs zijn trouwens vaak veel gevaarlijker dan chauffeurs die iets sneller rijden. Pas op, ik rij niet onverantwoord, hoor. Ik probeer enkel vlot te rijden.”

Welke cd ligt momenteel in je wagen ?

Marco Borsato, maar ik luister eigenlijk naar alle soorten muziek. Soms laat ik eens een paar liedjes op cd zetten, maar een uitgebreide collectie heb ik zeker niet. Meestal zet ik gewoon Radio Donna op. Jennifer Lopez vind ik wel goed, niet enkel als zangeres, maar ook als actrice. Ze heeft een enorme uitstraling en als je me vraagt voor wie ik Inge eens een dagje wil inruilen, zou ik haar best wel eens willen ontmoeten.”

door Ilse Peleman

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content