Doorbreekt Lennik de ‘eeuwige finale’?

Halverwege de play-off staat Maaseik comfortabel aan de leiding. De finale wenkt dus voor de Limburgers, maar dat de tegenstander dezelfde zal worden als de vorige twaalf edities staat nog lang niet vast. Na vijf wedstrijden staat immers niet Roeselare maar wel Lennik op de tweede plaats. De Vlaams-Brabanders wonnen zaterdag in het Molenbos voor een massaal aanwezig en enthousiast publiek met 3-1 (setstanden: 25-19, 23-25, 25-22 en 25-23) en speelden zo haasje-over met tegenstander Roeselare. Met het oog op de finale wordt deze week mogelijk de beslissende, met woensdag Lennik-Maaseik en Roeselare-Averbode en zaterdag opnieuw de onderlinge confrontatie tussen de nummers twee en drie, dit keer in Schiervelde.

Een van de spelers die het team van Dominique Baeyens dit weekend beter zal moeten afstoppen dan het voorbije, is Pieter Verhees. Het amper 19-jarige product van de Vlaamse Volleybalschool, dat vorig seizoen nog in eerste nationale bij het Vlaams belofteteam speelde, volleybalde zich bij Lennik meteen in de basis. ” Arne Poelmans zit hier al drie jaar en MarekPihlak heeft jaren internationale ervaring”, weet Verhees. “Ik had dus niet verwacht dat ik basisspeler zou zijn.” En meer dan dat: zaterdag was hij een van de absolute uitblinkers en maakte hij zomaar eventjes 18 punten, een opmerkelijk aantal voor een middenman. “Het was een aangename wedstrijd om te spelen”, glunderde hij na afloop.

Met toch wel een verrassende uitslag. Ook voor jou?

Pieter Verhees: “Thuis verloren we dit seizoen nog maar twee keer over de hele competitie en play-off samen. We wisten dus dat we een sterke wedstrijd gingen spelen. Twee punten ( een 3-2-overwinning), daar hadden we zeker op gehoopt. Maar dat we drie punten zouden pakken, is toch wel een verrassing voor de meesten.”

Lennik was er de voorbije jaren al enkele keren dichtbij. Hoe groot schat je de kans in dat het ‘eindelijk’ lukt om de hegemonie van de grote twee te doorbreken en door te stoten naar de finale?

“Die overwinning tegen Roeselare is een mooie stap voorwaarts, maar er is nog niks gebeurd. Ons zelfvertrouwen kreeg wel een boost, terwijl de druk bij Roeselare allicht heel groot wordt. Wij hebben het mentale voordeel, temeer omdat zij absoluut Champions League móéten spelen. Het wordt nog een zware strijd, maar wij zijn in elk geval in staat om nog verder te groeien.” S

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content