WK wielrennen: ‘de Belgen zijn er klaar voor’

© Belga Image

‘Ik voel me goed en maak me geen zorgen’, zei een rustige Tom Boonen aan de start in Ponferrada. ‘De Belgen zijn er klaar voor’, zegt Boonen over het WK wielrennen in Spanje.

Een rustige Tom Boonen aan de start in Ponferrada. “Ik voel me goed en maak me geen zorgen”, gaf hij mee. “Er zijn afspraken gemaakt tussen de Belgen. We zijn er klaar voor.”

‘Niet veel gepraat’

Carlo Bomans herhaalde vlak voor de start in het Spaanse Ponferrada nogmaals dat België geen uitgesproken kopman heeft op het Wereldkampioenschap wielrennen. “Naar aloude traditie zijn er gesprekken geweest, eerst individueel, ook met een paar jongens samen en dan met de volledige groep. Maar het zal aan de jongens zelf zijn om in de wedstrijd de juiste beslissingen te nemen”, meent hij. “Zij bepalen wie op het einde naar voren wordt geschoven.”

“Veel is er niet gepraat”, beaamde ook kopman Tom Boonen. “Ik maak me geen zorgen. Ik ben rustig. We gaan het begin van de koers afwachten, zien hoe alles verloopt en we zijn met twee à drie renners die gaan proberen om mee te gaan in een ontsnapping als dat nodig is. Daarna zien we wel wie goed is in de wedstrijd.”

Regen wordt bepalend

“We zijn met vier jongens die een sterke finale kunnen rijden en we zullen zien wie van ons de beste is. We zijn allemaal profs en de afspraak is dat we eerlijk zijn tegenover elkaar. Als ik mij goed voel op de laatste klim en ik zit vooraan, ga ik mijn kans wagen in de sprint. Als dat niet het geval is, offer ik me op voor een landgenoot.”

Het weer zal in Ponferrada een bepalende factor worden. Bij de start regende het niet, maar na vijf kilometer kregen de renners al de eerste druppels over zich heen. “Dan wordt het gevaarlijk”, stelde Boonen. “We moeten oppassen voor valpartijen, maar de regen kan ook in ons voordeel spelen. Het maakt de koers zwaarder.” (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content