TV-tip: Zesdaagse van Gent (slot)

© BELGA

Zondag 24 november – Canvas – 14u

Traditioneel kun je op zondagmiddag op Canvas live de ontknoping van de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent meebeleven. Vanaf 14 uur staan er nog een achttal disciplines op het programma en de verslaggeving vanuit Gent zal afgewisseld worden met onder meer de CrossCup veldlopen in Roeselare.

Het slotnummer van de zesdaagse is de spectaculaire ploegkoers die een uur duurt en waarin nog heel wat punten te sprokkelen vallen. Niet zelden valt hier in extremis de beslissing. Vers in het geheugen ligt nog de ploegkoers van vorig jaar toen de twee favorietenduo’s – Iljo Keisse en Glenn O’Shea enerzijds en Gijs Van Hoecke en Kenny De Ketele anderzijds – een duel op het scherp van de snee uitvochten dat helaas enkele ronden voor het einde beslecht werd door een jammerlijke valpartij van Gijs Van Hoecke.

De Ketele en Van Hoecke vormen opnieuw een team en zijn belust op revanche. Keisse krijgt dit jaar de sterke Nederlander Wim Stroetinga aan zijn zijde en ook van het duo Marc Hester en Martyn Irvine, de wereldkampioen op de scratch, mag wat verwacht worden. En dan zijn er nog de Franse wereldkampioenen Morgan Kneisky en Vivien Brisse. Kortom: editie 2013 zou weleens een van de spannendste uit de geschiedenis kunnen worden.

(PM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content