Tourbaas Christian Prudhomme: ‘Dit is schandalig’

Prudhomme alsook France Télévisions hebben hun excuses aangeboden na het incident met een volgwagen zondag.

Tourdirecteur Christian Prudhomme alsook France Télévisions hebben hun verontschuldigingen aangeboden aan de renners en de ploegen na het incident met een volgwagen zondag.

Tijdens de negende Tourrit werden de Nederlander Johnny Hoogerland en de Spanjaard Juan-Antonio Flecha, op dat moment in de aanval, omver gereden door een volgwagen van France Télévisions.

“We reden op een rechte weg. Thomas Voeckler vroeg om een stand van zaken, waarop ik via Radio Tour de andere wagens opriep plaats te maken voor de auto’s van de ploegleiders. Die auto deed dat niet,” legt Prudhomme uit. “Niet alleen ging hij niet uit de weg, maar hij reed bovendien twee van de vijf koplopers aan en had ze evengoed alle vijf kunnen raken.”

Hoogerland belandde in de prikkeldraad en kwam met bebloede benen over de finish. Ook Flecha kon de etappe wel uitrijden, maar kwam net als de Zeeuw op meer dan 16 minuten van ritwinnaar Luis Leon Sanchez over de finish.

“Twee ongevallen veroorzaakt door de media in enkele dagen, dat zijn er twee te veel. Dit is schandalig”, aldus Prudhomme.

De volgwagen werd na het incident uit de Tour gezet. “We betreuren dit incident ten zeerste en willen bijdragen aan de door ASO genomen maatregelen om de veiligheid in en rond de wedstrijd te verhogen”, zegt France Télévisions in een communiqué.

Woensdag was ook al een moto met fotograaf uit de Tour gezet door de directie nadat die de Deense kampioen Nicki Sörensen aanreed tijdens de vijfde rit. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content