Tom Boonen past voor Ronde van Frankrijk

© Belga

Tom Boonen (Omega Pharma-Quick.Step) laat de Ronde van Frankrijk dit jaar links liggen.

Tom Boonen (Omega Pharma-Quick.Step) laat de Ronde van Frankrijk dit jaar links liggen. Dat meldde hij voor de start van de derde etappe in de Ronde van Californië (VSt/2.BC) aan Het Nieuwsblad/Sportwereld.

Vorige week twijfelde ‘Tornado Tom’ of hij op 30 juni aan de start van de Tour in Luik zou verschijnen. Boonen heeft immers van de olympische wegrit op de Spelen in Londen een hoofddoel gemaakt dit seizoen en wil zijn kansen daar niet hypothekeren.

“De beslissing ligt vast. We hebben er deze week over gepraat. Ik kan zeer veel op de olympische wegrit, maar dan moet ik fris zitten. Wellicht zal ik nu de Ronde Van Polen rijden als voorbereiding op de Olympische Spelen”, verduidelijkte Boonen aan Het Nieuwsblad.

De Ronde van Polen start op 10 juli en eindigt al op 16 juli, terwijl de laatste Touretappe pas op 22 juli op het programma staat. De olympische wegrit wordt op 28 juli gereden.

Hoewel het olympisch parcours in Londen relatief vlak is en het op het eerste zicht op maat gesneden is voor sprinters, is het volgens Boonen een pak zwaarder dan het lijkt en zullen er volgens hem in de finale niet veel sprinters overblijven. Daardoor stijgen zijn kansen op het felbegeerde olympisch goud. (Belga/SD)


Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content