Sep Vanmarcke wordt ploegmaat van Chris Froome bij Israel Start-Up Nation

© belga

Sep Vanmarcke rijdt vanaf 1 januari voor het Israëlische WorldTour-team Israel Start-Up Nation. Hij ondertekende in Israël een overeenkomst voor drie seizoenen.

Zijn nieuwe team maakte zijn komst officieel bekend. De 32-jarige Vanmarcke komt over van het Amerikaanse EF Pro Cycling.

Vanmarcke wordt bij zijn nieuwe ploeg teamgenoot van viervoudig Tourwinnaar Chris Froome, die overkomt van Ineos Grenadiers, en onze landgenoten Ben Hermans, Jenthe Biermans en Tom Van Asbroeck.

De West-Vlaming heeft ook in het vervolg van zijn carrière nog grote doelen. ‘Mijn grootste doel blijft de Ronde van Vlaanderen of Parijs-Roubaix winnen de komende jaren’, zei Vanmarcke op de website van Israel Start-Up Nation.

Tot dusver is een tweede plaats in Parijs-Roubaix (in 2013) en een derde plaats in de Ronde van Vlaanderen (in 2014 en 2016) zijn beste resultaat. Afgelopen zondag werd hij nog zeventiende in Vlaanderens Mooiste.

Vanmarcke won de voorbije jaren wel al onder meer de Omloop Het Nieuwsblad (2012) en de Bretagne Classic (2019). ‘Ik koos voor Israel Start-Up Nation omdat ik het team zie groeien’, legde onze landgenoot uit. ‘In nauwelijks enkele jaren tijd ging het van een kleine ploeg naar een WorldTour-team. Nu het eenmaal op dat niveau zit, wil het nog beter doen. En dat wil ik ook. Er werd gebouwd aan een sterke groep renners voor de komende jaren. Er rijden nu al enkele toprijders en die worden volgend seizoen aangevuld met enkele grote namen. Ik ben blij deel te gaan uitmaken van dit team.’

Partner Content