Sanne Cant verovert dertiende Belgische titel op rij in veldrijden

© Belga Image

Sanne Cant heeft zichzelf opgevolgd als Belgisch kampioene veldrijden, haar dertiende titel al in het veld. Ze haalde het voor Marion Norbert Riberolle en Laura Verdonschot.

Geen Ellen Van Loy aan de start van het Belgisch kampioenschap in Lombardsijde. De 41-jarige renster testte positief op het coronavirus en moest daarom forfait geven.

Wel aan de start Sanne Cant. De topfavoriete moest dan wel afrekenen met Lotte Kopecky, Marion Norbert Riberolle, Laura Verdonschot en Alicia Franck als voornaamste tegenstanders.

Wedstrijdverloop

Kopecky nam een kanonstart op het militair kwartier en schoof meteen van de tweede rij naar voren. Riberolle volgde als tweede, Cant zat iets verder met Alicia Franck in haar wiel. De vier werkten samen de eerste ronde af, Verdonschot volgde op vijf tellen na de eerste passage aan de finish. Riberolle wilde meteen in die tweede ronde al het verschil maken, maar legde met haar manoeuvre de andere vrouwen bijna op de grond. Gelukkig bleef iedereen overeind. Vervolgens ging Riberolle hard door in de duinenpassage, alleen Cant kon volgen. Kopecky moest een gaatje laten. Al snel toonde Cant zich evenwel de betere zandrijdster en snelde ze weg bij Riberolle. Ze passeerde aan de finish met zo’n 10 seconden voorsprong na de tweede ronde. Kopecky gaf al 30 tellen prijs, Franck viel terug na materiaalpech, Verdonschot nam plaats op de vierde positie. In de volgende rondes bouwde Cant haar voorsprong steeds verder uit, Riberolle verzekerde zich van de tweede plaats, Kopecky zag Verdonschot en Franck nog voorbijsnellen.

Een dertiende driekleur dus voor Cant, zilver voor Riberolle op ruim een minuut en brons voor Verdonschot.

Partner Content