Onze pronostiek voor de Primavera

© BELGA

Wie wordt de opvolger van Matthew Goss in Milaan-Sanremo?

Jacques Sys tipt op Fabian Cancellara

“Zoals de Zwitser nu rijdt, kan hij overal de beslissing forceren. Op de Poggio, in de afdaling of in het laatste rechte stuk naar de Via Roma. Als Cancellara een kloof heeft geslagen, zie je hem niet meer terug. Het komt er voor de Skyploeg van Mark Cavendish op aan die demarrage te verhinderen en het op een groepsspurt te laten aankomen. Dan wint de wereldkampioen op zijn één been. Voor Matthew Goss, de winnaar van vorig jaar. Een outsider: Oscar Freire, al 36 jaar, minder snel dan vroeger, maar met een dosis ervaring.”

Benedict Vanclooster gaat voor Mark Cavendish

“Bij zijn eerste zege in 2009 verwachtte niemand hem, nu is Cavendish de te kloppen man. Zijn tegenstanders – het Liquigasduo Peter Sagan en Vincenzo Nibali op kop – beseffen dat ze al vanaf Le Manie de wedstrijd hard moeten maken, willen ze van hem af. Maar Team Sky, dat de luxe heeft om Edvald Boasson Hagen in steun te zetten, moet in staat zijn het meesterstuk te herhalen van de Britse ploeg op het jongste WK. Dat Cavendish er zelf klaar voor is, bewees hij met zijn ritzege in de Tirreno. De Brit kan als eerste wereldkampioen sinds Giuseppe Saronni in 1983 de Primavera winnen. Afspraken met de geschiedenis mist hij zelden.”

Nicolas Ribaudo ziet Vincenzo Nibali winnen

“Na Tirreno-Adriatico is Vincenzo Nibali de man om de heerschappij van de sprinters te doorbreken en de ban te breken. Vorig jaar leidde zijn aanval op de Poggio tot tien seconden voorsprong op de groep van de beste renners. Die mooie actie werd toen teniet gedaan door Fabian Cancellara in de afdaling. Maar sinds die dag weet Nibali dat hij kan Milaan-Sanremo kan winnen. Na de – snel geregelde – controverse met Peter Sagan rekent Nibali op de steun van zijn ploeggenoot om in eigen land te triomferen.”

Jonas Creteur denkt aan Mark Cavendish

“De Britse wereldkampioen steekt in bloedvorm, is supergemotiveerd, heeft een bijzonder sterke Skyploeg achter zich en zal de hele dag de zon zien schijnen. Niemand die hem kan kloppen in een sprint. En daar zal de Primavera naar alle waarschijnlijkheid weer op eindigen. Mark Cavendish dus op een, terwijl Oscar Freire en Peter Sagan ook mee op het podium mogen.” (FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content