Jolien D’Hoore bezorgt België eerste medaille op Europese Kampioenschappen

© Belga Image

Jolien D’hoore heeft op het EK baanwielrennen in het Schotse Glasgow een bronzen medaille veroverd in de scratch. Het is het eerste Belgische eremetaal op de European Championships.

De Nederlandse wereldkampioene Kirsten Wild won de race waarin de vrouwen 10 km afleggen en alleen de uitslag aan de meet beslissend is voor het klassement. Ze haalde het in een sprint voor de Britse Emily Kay en D’hoore.

Palmares

De 28-jarige D’hoore is de regerend vicewereldkampioene in de scratch. Eind februari eindigde de Gentse op het WK in Apeldoorn als tweede na thuisrijdster Wild. Op het WK 2017 in Hongkong was D’hoore goed voor brons.

Op de erelijst van D’hoore prijkt ook onder meer olympisch brons in het omnium (Rio 2016) en een wereldtitel (2017) en Europese titel ploegkoers (2016), met Lotte Kopecky.

Europese kampioenschappen

Zeven van de grootste sportbonden organiseren voor het eerst de European Championships, een gezamenlijk Europees kampioenschap. Zwemmen, artistieke gymnastiek (senioren en junioren), wielrennen, roeien, triatlon en golf organiseren hun EK tegelijk in Glasgow, van 2 tot 12 augustus. Onder dezelfde vlag vindt in Berlijn (7-12 augustus) intussen het EK atletiek plaats.

Partner Content