Johan Bruyneel haalt Stijn Devolder naar RadioShack

© Belga

Voor de West-Vlaming (32) ligt een prestatiegericht contract klaar.

Stijn Devolder mag na dit seizoen vertrekken bij Vacansoleil-DCM. Het Nieuwsblad meldt dat er momenteel verregaande gesprekken lopen met RadioShack-Nissan-Trek. Andere aanbiedingen van Cofidis en Europcar worden in de koelkast gehouden.

Bij de Luxemburgs-Amerikaanse ploeg zou hij met ploegleider Dirk Demol en manager Johan Bruyneel onder vertrouwde vleugels terechtkomen. Devolder reed tussen 2004 en 2007 al voor Bruyneel en Demol bij Discovery Channel. Demol verhuisde mee toen Devolder in 2008 naar Quick.Step trok, waar hij onder meer twee keer de Ronde van Vlaanderen won.

Prestaties

Volgens de krant wordt een prestatiegericht contract klaargemaakt, waar volgende week al een handtekening onder kan komen. Hoewel de laatste details nog moeten uitgeklaard worden, is er bij alle partijen bereidheid om de transfer af te ronden.

Devolder geeft absoluut voorrang aan de ploeg van Bruyneel. “Voor mij is het allerbelangrijkste dat ik in een omgeving terecht kom met mensen die me kennen en vertrouwen geven”, aldus Devolder. “Ikzelf kan de naam van mijn nieuwe werkgever nog niet uitspreken, maar die omgeving zal ik daar terugvinden. Er was interesse van verschillende ploegen, maar ik heb een keuze gemaakt op basis van de mensen bij wie ik terechtkom.”

Bruyneel bevestigt de gesprekken en dat hij Devolder onder dak wil nemen. “Ik zie niet in waarom ik dat niet zou doen”. RadioShack is ook het team van de broers Andy en Fränk Schleck en Fabian Cancellara (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content