Jan Ullrich: ‘Niet bezig met eventuele Tourzeges’

© EPA

De 38-jarige Duitser is tevreden met zijn tweede plaatsen.

Ex-wielrenner Jan Ullrich heeft niet meteen een mening over de mogelijke schrapping van alle resultaten van Lance Armstrong. De Duitser werd in de Tour de France van 2000, 2001 en 2003 telkens tweede achter de Amerikaan en zou dus mogelijk als nog tot Tourwinnaar uitgeroepen kunnen worden.

“Ik ben er niet meteen mee bezig”, verduidelijkte Ullrich. “Ik weet hoe het toenmalige klassement er uit zag. Ik heb mijn profcarrière intussen afgesloten en heb altijd gezegd dat ik trots ben op mijn tweede plaatsen.”

Geschorst

De intussen 38-jarige Ullrich, die de Tour won in 1997, werd in februari van dit jaar voor twee jaar geschorst door het Internationaal Sporttribunaal TAS omwille van inbreuken op de dopingwetgeving.

Het TAS besliste om hem vanaf 22 augustus 2011 voor twee jaar te schorsen met terugwerkende kracht. Ook al zijn resultaten behaald sinds mei 2005 werden geschrapt.

Ullrich testte nooit positief tijdens een dopingcontrole, maar tussen 2003 en 2006 zou hij 24 keer langs geweest zijn bij dokter Eufemiano Fuentes, de spilfiguur in de Puerto-bloeddopingzaak. Ullrich gaf dopinggebruik nooit toe, maar erkende wel dat hij contact onderhield met Fuentes. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content