Het geheime pleziertje van Niels Albert

© ImageGlobe

Niels Albert verdedigt dit weekend zijn titel als Belgisch kampioen. Door een val op training miste hij een belangrijk deel van het huidige veldritseizoen, waardoor de focus kwam te liggen op het BK in Hooglede-Gits en het WK in Koksijde.

Steffen Albert (21), de broer van Niels, blikte in Sport/Voetbalmagazine deze week nog eens terug op de festiviteiten na de Belgische titel van vorig seizoen.

“Vorig jaar had Niels voor het BK beloofd dat als hij Belgisch kampioen zou worden, hij zou meestappen in de carnavalstoet in Leuven”, vertelt Steffen Albert. “Met een kameraad heb ik een grote praalwagen waarmee we elk jaar aan acht tot negen stoeten deelnemen. Niels won, dus hield hij zich aan zijn belofte. Gekleed als Mozart – pofbroek, witte kousen, bordeaux vestje én witte pruik – heeft hij zich kostelijk geamuseerd. Hij had er zelfs voor gezorgd dat we honderden blikjes cola konden uitdelen, een deal die hij gemaakt had met een drankhandelaar uit de buurt. Gewoon om mij te steunen, omdat Niels weet dat die hobby mij heel na aan het hart ligt. Maar ook hij heeft nu de smaak te pakken, want op het kindercarnaval in Schriek (een deelgemeente van Heist-op-den-Berg, nvdr) in maart stapt hij opnieuw mee. Deze keer zal Niels Vetje, het knechtje van Peter Pan, spelen. Ik kijk er al naar uit. (lacht)

“Na een lang veldritseizoen is dat voor Niels een leuke bezigheid. Niet denken aan presteren, maar zich gewoon amuseren. En onnozel doen, dat doet hij al zijn hele leven graag, hé. Net dát zoekt hij bij mij: tijd om de gewone, vrolijke Niels te zijn, niet de bekende crosser die continu moet oppassen voor wat hij zegt of doet.” (JC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content