Floyd Landis over Michael Boogerd: ‘Wie is er nu een kwal?’

© Belga

“Te weinig en te laat”, zegt ex-wielrenner Floyd Landis over de dopingbekentenissen van collega Michael Boogerd. “Halve bekentenissen leiden alleen maar tot bekentenissen over die halve bekentenissen.”

Landis, die de Tour de France van 2006 won, maar die overwinning weer verloor na een positieve plas, linkte Boogerd al aan doping tijdens een interview in 2011. Hij vertelde over een wonde aan zijn arm na een bloedtransfusie tijdens de Tour.

“De volgende dag reed ik naast Michael Boogerd en die wees naar mijn arm. Hij wees naar zijn arm en maakte het gebaar net dezelfde wonde te hebben.”

Boogerd lachte destijds die uitspraak weg en verklaarde nooit prestatiebevorderende middelen te hebben gebruikt. “Landis heeft niet gezegd dat ik doping gebruikt heb, hij insinueert het. Hij weet wat hij gedaan heeft en dus kan hij alleen maar veronderstellen dat ik hetzelfde deed. Misschien is het door onze ruzie tijdens de Tour van 2006. Hij toonde geen respect voor de gele trui en ik noemde hem een arrogante kwal.”

Valsspeler

“Wie is nu de kwal?”, kaatst Landis nu de bal terug. Landis verloor zijn tourzege in 2006 aan Oscar Pereiro. Landis beschuldigde de Spanjaard van dopinggebruik tijdens hun periode bij Phonak in 2005, Peireiro ontkende.

“Er zijn mensen die mij vier jaar lang een valsspeler genoemd hebben en vervolgens drie jaar lang een leugenaar”, zei Landis. “Ik kijk nu al uit naar Pereiro’s halve bekentenissen, één van deze dagen.” (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content