Flecha: ‘Ik ruil de fiets voor de surfplank’

© IMAGEGLOBE

De Spanjaard Juan Antonio Flecha stopt met koersen. De Ronde van Peking wordt de laatste grote afspraak voor de 36-jarige renner van Vacansoleil.

Flecha maakte het nieuws bekend na de aankomst van de Ronde van Lombardije, waarin hij als 13de eindigde.

Flecha had aangekondigd in 2014 nog een jaar door te gaan, maar door het verdwijnen van zijn huidige ploeg Vacansoleil is hij nu van gedacht veranderd. Na Peking (11-15 oktober) zal hij naar Hawaï trekken. “Ik heb nog geen idee wanneer ik naar huis terugkeer. Ik ruil het asfalt voor de golven, de fiets voor de surfplank en zal de hele dag blootsvoets lopen en vrij zijn”, aldus Flecha.

De Spanjaard was een adept van het offensief koersen, maar kon zelden met de prijzen gaan lopen. Zijn grootste triomfen kende hij in 2003 met een ritoverwinning in de Ronde van Frankrijk en in 2010 met de zege in de Omloop het Nieuwsblad.

Verder moest hij het vooral stellen met ereplaatsen in de Ronde van Vlaanderen (3de in 2008), Parijs-Roubaix (2 maal 3de in 2005 en 2010, 1 maal 2de in 2007) en Gent Wevelgem (2de in 2005).

Flecha zal ook altijd in verband gebracht worden met de Tour 2011, toen hij tijdens een ontsnapping samen met Johnny Hoogerland in de kant gereden werd door een wagen van de Franse televisie. (IVD)

De overwinning van Flecha in de Omloop Het Nieuwsblad:

Het ongeval tijdens de Ronde van Frankrijk in 2011:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content