Fabian Cancellara wint zijn derde Ronde van Vlaanderen

© belga

De Zwitser Fabian Cancellara klopte drie Belgen in de sprint: Greg Van Avermaet, Sep Vanmarcke en Stijn Vandenbergh.

Cancellara won de Ronde van Vlaanderen voor de derde keer. Eerder was dat al het geval in 2010 en 2013.Na 259,8 kilometer, 17 hellingen en enkele pittige kasseizones kwam de 33-jarige Cancellara als eerste over de meet in de Minderbroedersstraat in Oudenaarde. In een sprint met vier versloeg hij Greg Van Avermaet (BMC). Sep Vanmarcke (Belkin) werd derde. Stijn Vandenbergh (Omega Pharma-Quick.Step) finishte als vierde. Zijn ploeggenoot Tom Boonen moest tevreden zijn met de zevende plaats.

Op iets meer dan 30 kilometer van de meet lieten Van Avermaet en Vandenbergh de uitgedunde kopgroep achter zich. Ze hielden stand op de Kruisberg, maar op de Oude Kwaremont ontbonden Cancellara en Vanmarcke hun duivels. Van Avermaet schudde op de Paterberg Vandenbergh van zich af.

Elf kilometer voor de finish werd de BMC-renner echter gegrepen door de jagende Cancellara. Vanmarcke en Vandenbergh haakten hun wagentje aan.

Met vier trokken ze naar Oudenaarde. Cancellara was het meest uitgekookt en won de sprint. Op de erelijst volgt de Zwitser zichzelf op.

Vlaanderens Mooiste werd ontsierd door verschillende valpartijen. Zo moest Johan Vansummeren (Garmin-Sharp) opgeven nadat hij bij het buitenrijden van Wielsbeke een vrouw, die op een middenberm stond, had aangereden.

Ook Jürgen Roelandts, kopman bij Lotto-Belisol, werd naar het ziekenhuis afgevoerd. Hij kwam met nog iets meer dan 120 kilometer te gaan ten val. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content