Evenepoel na koninginnenrit: ‘Denk dat ik het best goed deed’

© Belga Image

Remco Evenepoel werd zondag bestookt door Enric Mas en Primoz Roglic in de koninginnenrit van de Vuelta. De kopman van Quick-Step Alpha Vinyl kon de schade echter beperken. Evenepoel moest uiteindelijk 15 seconden prijsgeven op de Sloveen. Mas pakte 42 seconden terug op Evenepoel.

In de stand houdt leider Evenepoel 1:34 over op Roglic. Mas volgt op 2:01.

Het peloton trok naar het dak van de Vuelta, op 2512 meter hoogte. ‘Ik finishte voor het eerst zo hoog, ik denk dat ik het best goed deed’, reageerde Evenepoel in het flashinterview. ‘Jumbo-Visma reed een goede wedstrijd, maar mijn team ook. Ik vond het een beetje een vreemde ontsnapping vandaag’, verwees Evenepoel nog naar de sterke groep die al snel voorop werd gevormd, met onder anderen Richard Carapaz, Marc Soler, Jai Hindley, Louis Meintjes en Thymen Arensman, de uiteindelijke ritwinnaar.

‘Ik voelde nog steeds wat stijve spieren na mijn val van donderdag’, vervolgde Evenepoel. ‘Ik ben heel blij dat er morgen een rustdag is. Ik verloor bijna niets, het was dus een goede dag voor ons.’ 

Evenepoel, die zaterdag in de rit naar de Sierra de la Pandera iets minder dan een minuut verloor op eerste achtervolger Primoz Roglic, verwachtte dat hij zondag opnieuw bestookt zou worden op de lange en loodzware slotklim buiten categorie in de Sierra Nevada. ‘Gisteren had ik een slechte dag. Vandaag ging het beter. Primoz viel mij aan in het slot. Dat is zijn goed recht. Maar ik beheerste de situatie goed.’

‘De derde week wordt een ander verhaal. De beklimmingen zijn niet meer zo lastig’, blikte Evenepoel tot slot nog vooruit.

Partner Content