Degand leider in Tour du Gévaudan

© Belga

Thomas Degand heeft de eerste etappe van de Tour du Gévaudan gewonnen, met start in Badaroux en aankomst na 145 kilometer in Chanac. Hij is meteen de eerste leider van de tweedaagse Franse rittenkoers.

De 28-jarige Thomas Degand heeft zaterdag de eerste etappe van de Tour du Gévaudan gewonnen, met start in Badaroux en aankomst na 145 kilometer in Chanac. Degand haalde het na een sprint met drie van de Spanjaard Amets Txurruka en Boris Dron. De Wanty-Groupe Gobert-renner is meteen de eerste leider van deze tweedaagse Franse rittenkoers.

Dron ging al vrij snel in de wedstrijd in de aanval en kreeg Pierre-Luc Périchon mee. Gaandeweg kwamen er meer renners voorin aansluiten en na zowat 45 kilometer koers vormde zich een kopgroep met 22 renners. Lang bleef die niet samen.

Gele leiderstrui

Thomas Voeckler, Yohan Bagot, Thibaut Pinot, Angel Madrazo, Vegard Laengen en Amets Txurruka trokken er vanonder. Het zestal boekte vlug een voorsprong van 1:50 op de grote groep. Voor Thibaut Pinot ging het nog allemaal te traag en de Fransman zette opnieuw een uitval op. Ook hij kreeg geen vrijgeleide en er vormde zich een omvangrijke kopgroep.

Met nog 15 kilometer voor de boeg ging Txurruka vol aan. Hij kreeg wat verderop het gezelschap van Degand en Dron. Op drie kilometer van de finish was de voorsprong van het leidende trio nog 0:35. Meteen bleek dit dus de juiste vlucht.

In de sprint met drie was Degand de sterkste. Hij mag morgen/zondag de afsluitende etappe, met start en aankomst na 146 kilometer in en rond Mende, aanvatten met de gele leiderstrui. (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content