Cancellara loopt drievoudige sleutelbeenbreuk op in Ronde van Vlaanderen

© Belga

Fabian Cancellara loopt een drievoudige sleutelbeenbreuk op bij een valpartij in Ronde van Vlaanderen.

De Zwitserse kampioen Fabian Cancellara (RadioShack-Nissan-Trek) heeft een drievoudige sleutelbeenbreuk opgelopen bij een zware valpartij in de 96e editie van de Ronde van Vlaanderen. Dat maakte RadioShack bekend.

Ex-winnaar en medetopfavoriet Cancellara kwam op iets meer dan 60 kilometer van de streep ten val in de bevoorradingszone. Hij bleef lange tijd op de grond liggen en moest opgeven. Daarna werd hij overgebracht naar het ziekenhuis van Oudenaarde, waar de drievoudige breuk aan het rechtersleutelbeen werd vastgesteld. De Zwitser wordt nu overgebracht naar Bazel, waar hij onder het mes zal gaan.

Minstens een week van de fiets

Cancellara moet minstens één week van de fiets blijven en kan mogelijk pas over vier tot zes weken opnieuw in competitie treden door de breuk. Dat maakte RadioShack-woordvoerder Tim Vanderjeugd na afloop van de Ronde bekend.

“Het gebeurde tijdens de bevoorrading. Hij kon een verdwaalde bidon niet meer ontwijken en ging hard tegen de grond. Het was meteen duidelijk dat zijn koers afgelopen was. Nadien was hij bijzonder ontgoocheld. Hij wordt nu overgebracht naar Bazel, waar hij zo snel mogelijk onder het mes zal gaan. Daardoor mag hij al zeker een week niet fietsen en kan het vier tot zes weken duren vooraleer hij opnieuw in een koers kan starten. Het is nu aan ons om hem klaar te stomen voor de Olympische Spelen, zijn volgende grote doel van dit seizoen”, verduidelijkte Vanderjeugd.

Kruis over uitstekend voorjaar

Door de blessure moet ‘Herr Fabian’ dus noodgedwongen een kruis maken over de rest van zijn voorjaar. Cancellara was de afgelopen weken in uitstekende doen en was zondag nog als medetopfavoriet aan de start in Brugge verschenen. De Zwitserse kampioen won de Ronde van Vlaanderen in 2010 en was ook dit jaar één van de topfavorieten. (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content