BK veldrijden in Middelkerke gaat volgende maand toch door

Het Belgisch kampioenschap veldrijden van volgende maand in Middelkerke kan toch doorgaan, zo is bevestigd aan persagentschap Belga. ‘We zijn op een serene manier tot een akkoord gekomen’, aldus Nathalie Clauwaert, algemeen directeur van Belgian Cycling.

‘Het BK zal zoals gepland over twee dagen doorgaan. Het compromis komt er met een hart voor de sport en we zijn dan ook blij dat de koersen kunnen doorgaan, inclusief de wedstrijden bij de jeugd.’

Burgemeester Jean-Marie Dedecker schreeuwde moord en brand woensdagavond nadat bekendraakte dat sportwedstrijden tot eind januari zonder publiek moeten georganiseerd worden. De gemeente telde een ferme smak geld neer, zo’n 580.000 euro, om het BK veldrijden (en ook enkele andere BK’s) te organiseren. Zonder publiek dreigde er een groot financieel verlies. Dedecker eiste dan ook een financiële compensatie.

Donderdagavond vond er vervolgens een overleg plaats tussen de betrokken partijen, namelijk de gemeente Middelkerke en organisator Belgian Cycling, met het compromis als gevolg.

Partner Content