Babymedicijn kan veldrijder Laurens Sweeck twee jaar schorsing kosten

© Belga Image

Laurens Sweeck hangt een schorsing van twee jaar boven het hoofd omwille van het gebruik van een babymedicijn. Op 10 maart kent de 21-jarige veldrijder, de Belgische kampioen en vicewereldkampioen bij de beloften, zijn lot.

Dat melden de Mediahuiskranten.

Bij een huiszoeking bij ‘ozondokter’ Mertens uit Rotselaar werden infusen met het opschrift Vaminolact gevonden. Dat is een medicijn voor boor baby’s, het zijn vloeibare aminozuren die bij pasgeboren of vroegtijdig geboren baby’s geïnjecteerd worden als bijkomende bron van voeding.

Het product staat niet op de dopinglijst, maar toch eist de Vlaamse Gemeenschap een schorsing van twee jaar.

Sweeck heeft toegegeven dat hij in 2011 en 2012 Vaminolact gebruikt heeft op voorschrift van Mertens. ‘Ik voelde me vermoeid, dokter Mertens raadde me aan om één tot twee eetlepels te mengen met fruitsap en dat op te drinken. Dat heb ik vijf keer gedaan’, klinkt het.

Op 10 maart weet Sweeck of hij gestraft wordt door de disciplinaire commissie van de Vlaamse Gemeenschap. Bart Wellens en Tom Meeusen, twee andere veldrijders die in het dossier rond dokter Mertens genoemd worden, moeten voor de Wielerbond verschijnen omdat ze in tegenstelling tot Sweeck wel prof zijn. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content