Andy Schleck geeft forfait voor de Tour

© Reuters

Andy Schleck zal niet starten in de Ronde van Frankrijk. Het forfait voor de Tour is het dieptepunt in een tot nu toe rotslecht seizoen voor de Luxemburger.

Andy Schleck, winnaar van de Ronde van Frankrijk 2010 na de diskwalificatie van Alberto Contador, zal niet starten in La Grande Boucle. Dat heeft de entourage van de Luxemburger bevestigd aan het Franse persagentschap AFP.

De jongste van de broers Schleck kwam vorige week donderdag door een plotse windstoot ten val tijdens de tijdrit van de Dauphiné, en moest daardoor opgeven in de Franse rittenkoers. Volgens AFP

liep hij daarbij een breuk op ter hoogte van het bekken. Luxemburgse media meldden dat het gaat om een gebroken ruggenwervel.

Andy Schleck (27) werd al twee keer tweede in de Tour (2009 en 2011) en werd uitgeroepen tot winnaar van de Ronde van Frankrijk 2010, nadat Alberto Contador werd gediskwalificeerd wegens een positieve dopingtest.

Rotslecht seizoen

Het forfait voor de Tour is het dieptepunt in een tot nu toe rotslecht seizoen voor de renner van RadioShack. Behalve in de Dauphiné gaf hij ook al op in Parijs-Nice en de Ronde van Catalonië. Eind mei moest hij door kniepijn zijn verkenning van het Tourparcours vroegtijdig afbreken. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content