“Aan Cancellara vragen wie Tour mag winnen”

© EPA

De ‘solidariteitsactie’ van Fabian Cancellara tijdens de Touretappe van maandag zorgt ook dinsdag nog voor grote wrevel in het peloton. Onder andere de teams Omega Pharma-Lotto, Katusha en Cervelo zijn boos over de actie van de Zwitser.

Na een massale valpartij, waarbij onder andere Fränk en Andy Schleck (Team Saxo Bank) betrokken waren, wierp hun teamgenoot Cancellara zich maandag op als leider.

Hij riep op om de koers te neutraliseren, om niet te spurten voor de tweede plaats en om alleen punten voor de groene trui toe te kennen aan winnaar Sylvain Chavanel. Jean-François Pescheux, de baas van de Tourjury, ging daarmee akkoord.

Oneens

“Vallen hoort bij de koers en dus hadden ze verder moeten rijden,” zei Marc Sergeant van Omega Pharma-Lotto dinsdag. “Zou Cancellara dezelfde actie hebben ondernomen als de broers Schleck niet zo ver achterop geweest waren?”

“Cancellara beslist blijkbaar wat er gebeurt”, zei Jurgen Van den Broeck aan Sporza. “We kunnen hem anders meteen vragen wie de Tour mag winnen”.

Bestolen

“Ze hebben ons misschien wel een overwinning afgepakt”, zei Jean-Paul van Poppel van Cervelo. “Zou Chavanel voorop zijn gebleven als we echt gekoerst hadden?

“En waarom mocht er achter hem niet gespurt worden? Als Hushovd wel had mogen spurten en zijn punten gekregen, hadden we al een flinke stap richting groene trui kunnen zetten.”

Gelijkaardige woorden bij Robbie McEwen (Katusha): “Wachten en solidair zijn vond ik wel in orde. Maar eens we gegroepeerd waren, hadden we moeten koersen en daarna ook moeten spurten voor de tweede plaats.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content