– Ahmad Bakrie is de stichter van Bakrie & Brothers. De in 1988 overleden zakenman bouwde zijn imperium uit tijdens de militaire dictatuur van generaal Suharto. Aanvankelijk in de mijnbouw (steenkool), nadien ook in onder meer telecom, vastgoed, olie en gas. Zijn oudste zoon Aburizal is niet alleen de rijkste zakenman van Indonesië, maar ook een invloedrijk én controversieel politicus, onder meer wegens een groot milieuschandaal uit 2006. Hij leidt de voormalige partij van Suharto en is presidentskandidaat voor de verkiezingen van 2014. Bakries andere zoon NIRWAN staat samen met hun jongere zus Indra aan het hoofd van Bakrie & Brothers. Hij onderhandelde namens de groep de overname van CS Visé, samen met zijn zoon ADIKA ‘AGA’ NURAGA.

– ROBERTO REGIS MILANO kent de familie Bakrie al vele jaren. Ook hij is in de steenkoolindustrie actief. In 1996 was hij betrokken bij de overname van Torino door een groep Genuese ondernemers en werd hij vicevoorzitter van de Serie A-club. GIUSEPPE ‘BEPPE’ ACCARDI werd aangesteld als de onervaren sportief directeur. De van Palermo afkomstige ex-verdediger van onder meer Reggiana had pas zijn spelerscarrière afgesloten bij Pelita Jaya, de Indonesische club van de Bakries. Daar leerde hij Regis Milano kennen. Toen Torino enkele jaren later weer in andere handen overging, werd Accardi spelersmakelaar.

– CARLOS MOLINARI kwam rond de eeuwwisseling door een samenwerking tussen Torino en het Uruguayaanse River Plate in contact met Regis Milano. Molinari was voorzitter van de club uit Montevideo en tevens vicevoorzitter van de Uruguayaanse bond. Door die contacten slaagde het Indonesische jeugdproject Deportivo Indonesia erin een plaats te bemachtigen in de U17-competitie van Uruguay. Regis Milano had van Nirwan Bakrie de opdracht gekregen hiervoor een geschikt buitenland te vinden.

Sinds april 2011 bekleden Roberto Regis Milano, Carlos Molinari en diens zoon FEDERICO MOLINARI bij CS Visé dezelfde functies die ze ook bekleden bij Deportivo Indonesia. De rol van Beppe Accardi is het merkwaardigst. Op de website van de FIFA staat zijn naam tussen de officieel erkende makelaars. Bij Visé staat hij in de statuten vermeld als secretaris van de vzw, waarin de jeugdacademie is ondergebracht. Dat is in strijd met de FIFA-regelgeving, temeer daar hij bij transfer- en contractbesprekingen expliciet optreedt namens CS Visé. Bij de KBVB lijkt men het allemaal prima te vinden.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content