Het organigram van Anderlecht blijft evolueren. De nieuwe naam is Jos Donvil, die al een serieus cv heeft.

‘Zou u bereid zijn om in het bestuur van een professionele voetbalclub te stappen?’ Die vraag werd aan Jos Donvil gesteld in 2016 door de krant L’Echo. Zijn antwoord: ‘Als er zich een gelegenheid voordoet, sta ik daarvoor open, maar ik heb geen plan.’

De man, die onlangs werd aangesteld als operationeel directeur bij Anderlecht, heeft altijd een passie gehad voor de bal. Hij heeft gevoetbald bij Dilbeek, waar zijn vader voorzitter was. ‘Ik liep veel, ik had karakter en ik pakte veel rode kaarten’, zegt hij in datzelfde interview. Hij stopte met voetballen omdat zijn carrière hem te veel in beslag nam. Maar daarna dook hij toch weer op als speler bij Wambeek, een club uit de Brusselse regio die intussen gefusioneerd is met Ternat. Vandaag is hij voorzitter van die club.

Lang werd gedacht dat hij zijn lot aan dat van Standard zou verbinden, omdat hij de baas was van BASE op het moment dat die firma de Luikenaars sponsorde. En hij stond dicht bij Roland Duchâtelet. Maar uiteindelijk kocht hij aandelen bij Zulte Waregem en nam hij actief deel aan de verbouwing van het stadion. Op zijn cv staan ook passages bij Kraft Foods, VOO, Editions de l’Avenir en Nethys.

Donvil, die een master in de economie heeft aan de universiteit van Leuven, is ook gepassioneerd door zeilen en mountainbiken. In het Lotto Park moet hij CEO Karel Van Eetvelt bijstaan in het dagelijkse beheer, met focus op de marketing en het commerciële.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content