West Ham United FC

© getty

KALENDER

Do. 16/09 18.45 u

SK Rapid Wien (Aut) – KRC Genk

Do. 30/09 21 u

KRC Genk – GNK Dinamo (Cro)

Do. 21/10 21 u

West Ham (Eng) – KRC Genk

Do. 04/11 18.45 u

KRC Genk – West Ham (Eng)

Do. 25/11 18.45 u

GNK Dinamo (Cro) – KRC Genk

Do. 09/12 21 u

KRC Genk – SK Rapid Wien (Aut)

TACTIEK

Hoe vaak zou het gebeuren dat een manager in de Premier League in zijn eerste drie wedstrijden telkens dezelfde ploeg opstelt en zijn vijf reservespelers in die 270 minuten samen 26 minuten geeft? David Moyes koos voor die stabiliteit en werd ervoor beloond: 7 op 9 en West Ham mee in de kopgroep.

Aan zijn 4-2-3-1 komt nu qua namen wat verandering: in het slot van de transferperiode deed West Ham nog drie opgemerkte transfers: aan de verdediging werd de bij Chelsea weggehaalde Zouma (26) toegevoegd, aan het centrale middenveld de beloftevolle Tsjech Král (23) en aan de aanval Vlasic (23). De Kroaat is daarmee aan zijn tweede Engelse club toe. Eerder voetbalde hij al voor Everton onder Sam Allardyce. Geen succes vanwege te veel verdedigend werk op rechts, waarna hij richting CSKA Moskou vertrok. Hij is ouder, wijzer en leper dan de tiener van toen. De tactiek blijft dezelfde met in elke lijn een goeie youngster erbij, al vermoeden we dat Král niet direct zal kunnen opboksen tegen de twee vaste waarden in het hart van de ploeg: Soucek en Rice.

West Ham United FC

SMAAKMAKER Declan Rice

Uit de jeugdopleiding van Chelsea, dat hem liet gaan toen hij veertien was. Een dure misser, David Moyes schat dat hij ooit bij een echte topploeg terechtkomt en dat hij West Ham gaat verlaten voor ruim 100 miljoen pond. Gareth Southgate gaf hem deze zomer de sleutel van zijn middenveld, die van West Ham had hij al. Slaven Bilic lanceerde hem, Manuel Pellegrini hield hem bij de club en Moyes profiteert.

West Ham United FC
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content