Op 1 juli begonnen zoals gepland de trainingen voor werkloze profvoetballers in Lokeren.

Met vier profvoetballers die zonder club zitten, ging de eerste training op 1 juli in Lokeren van start, zoals gepland. Begin deze week waren dat er al zeven, verwacht wordt dat er dat eind deze week tien zijn en dat dat aantal nog stijgt, naarmate het nieuwe initiatief doorsijpelt in de kringen rond de spelers wiens contract op 30 juni afliep en die, in afwachting van een nieuwe club, in groep en onder deskundige begeleiding op dagelijkse basis willen trainen. Een jaar geleden waren er na het afsluiten van de zomermercato 35 voetbalprofs werkloos in België.

Die trainingen in Lokeren worden niet gegeven door Karel Fraeye zoals eerst aangekondigd, maar door Eddy Van den Berge die van het seizoen 2003/04 tot twee jaar geleden assistent-trainer was bij Zulte Waregem. Twee weken geleden werden alle clubs die lid zijn van de Pro League (die bij de oprichting van het initiatief betrokken was) ingelicht.

De trainingen staan open voor al wie vorig seizoen profvoetballer was in België of als profvoetballer in een andere competitie in België woont, ongeacht de afkomst of de gesproken taal. Er is ook medische omkadering voorzien. Ze worden elke dag gegeven in Lokeren. Wie bereid is zich op dagelijkse basis aan te melden, neemt daarvoor eerst contact met de organisator van dit privé-initiatief, Lode Leirens (via lode.leirens@hotmail.com).

Of het ook lukt om wedstrijden te spelen en een eigen stamnummer aan te vragen, wordt nog onderzocht.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content