Watford FC

© BELGAIMAGE

Trainer – Xisco Muñoz, 05/09/1980 (ESP)

? Zonder een speler van wereldniveau te zijn, voetbalde hij toch een mooi palmares bij elkaar. Hij werd onder meer kampioen van Spanje en winnaar van de UEFA Cup (nu Europa League) met Valencia.

? Met 38 wedstrijden als coach op de teller is hij de trainer met de minste ervaring in de Premier League.

? Sinds 2014 is Xisco de vijfde coach van Spaanse afkomst aan het roer bij Watford.

Transfers

IN

Imrân Louza (FC Nantes, Fra), Emmanuel Dennis (Club Brugge, Bel), Joshua King (Everton), Danny Rose (Tottenham), Peter Etebo (Stoke City), Domingos Quina (Granada CF, Esp), Cucho Hernández (Getafe CF, Esp).

Ismaïla Sarr
Ismaïla Sarr© BELGAIMAGE

OUT

Craig Dawson (West Ham), Ben Wilmot (Stoke City), Jorge Segura (CD América, Col), Adalberto Peñaranda (UD Las Palmas, Esp), Jerome Sinclair, Achraf Lazaar, Carlos Sánchez.

Watford FC

Smaakmaker – Ismaïla Sarr

De Senegalees was een van de grote smaakmakers vorig seizoen in de Championship. Met interesse van Liverpool en Manchester United had hij twee seizoenen geleden de kans om in de Premier League te blijven. Toch verkoos Ismaïla Sarr om mee te degraderen met Watford. Een keuze waar hij geen spijt van zou krijgen.

Tijdens dat jaartje op een lager niveau was de rechtsbuiten goed voor 13 doelpunten en ook deelde hij 10 assists uit. Daarmee speelde de duurste inkomende transfer van The Hornets het beste seizoen uit zijn carrière.

Sarr kreeg zijn opleiding bij Génération Foot, een voetbalclub uit de Senegalese hoofdstad Dakar. In 2016 trok hij naar FC Metz, de club waarmee Génération Foot nauw samenwerkt. In Metz zou hij een jaar voetballen om de overstap te maken naar Stade Rennes. Daar haalde Watford hem weg voor 30 miljoen euro.

De 23-jarige Senegalees speelde nog nooit in de kleuren van zijn nationale ploeg. Toch wordt Sarr bij Senegal al gezien als de logische opvolger van topspeler Sadio Mané.

Watford FC
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content