Met de vriendschappelijke interland in Griekenland zit je plots weer in een andere omgeving. Kriebelt het al ?

Walter Baseggio : Het leeft nog niet echt, moet ik bekennen. Je bent nog meer met Anderlecht bezig dan met de nationale ploeg. De derde plaats vasthouden, misschien nog mikken op iets méér, als het kan… Anderzijds is het toch een geruststelling dat ik opnieuw bij de kern zit. Het volgende doel is de kern van het WK halen.

Hoe vind je de nieuwe outfit ?

Flashy, neen ?

Welk beeld heb jij op dit moment van Japan ?

Geen enkel. Ik heb nog steeds niks geleerd of gelezen over Japan. Het voedsel zal me wel liggen, denk ik, al hou ik nog iets meer van Chinees. Wat me ook aanlokt, is de reputatie van Japan als voorloper op electronisch vlak.

Ga je dingen kopen ?

Zeker. Vooral nieuwigheden, zaken die je in de Europese winkels hier nog niet vindt. Lijkt me leuk. Op voetbalvlak lijkt het allemaal uitstekend, qua infrastructuur hoor ik goeie berichten en ze hebben ook spelers die in Europa de stiel leren.

Hoe ga je je ontspannen ?

Met Playstation en internet, en voor de rest door me goed verzorgen. Mijn vrouw komt niet naar ginder. Als ze naar Spanje moet vliegen, is ze al bang, laat staan dat ik haar op een vlucht naar Japan zou krijgen. Ik heb al een webcam thuis, maar ik moet wel zeggen dat ik die tot dusver nog niet veel gebruikte. Daar komt straks verandering in.

Zal je wat lectuur inslaan ?

Ik hou van automagazines, daarvan gaan er alvast een boel mee. Beetje voetbaltijdschriften ook, om de tijd door te komen. Maar het zal vooral een zaak zijn om rustig te blijven in het vliegtuig, want ook ik ben bang. Niet zo erg als Denis Bergkamp, maar ik zit toch altijd met een klein hartje in het vliegtuig. En hoewel ik met de club vaak vlieg, went het nooit. Zelfs niet als het maar voor een uurtje is.

Neem je kalmeermiddelen ?

Normaal niet, daar moet je medisch gezien toch mee opletten. Maar als het straks kan, wil ik het voor deze vlucht graag proberen.

Wat verwacht je sportief van het toernooi ?

Eerst bij de 23 spelers geraken, dat is een eerste zaak. Dat ik nu bij de achttien voor Griekenland ben, is op dat vlak al een kleine geruststelling. Het volgende doel is proberen in de ploeg te geraken. Komt er als gevolg daarvan een transfer uit de bus, dan is dat mooi. Het belangrijkste is dat ik na een moeilijk seizoen fysiek stilaan weer op niveau kom. De voorbije weken kon ik een paar keer scoren, dat verhoogt het zelfvertrouwen. Zo’n toernooi is ook een unieke kans om te zien hoe je het ervan afbrengt op het hoogste niveau. Je kunnen tonen, zoals dat kon met Anderlecht in de Champions League. Daarna zien we wel. (PTK)

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content