door Peter Mangelschots

De voetballers die na het seizoen hun schaarse vrije weken ingaan met een helder hoofd, niet gestoord door enige transferperikelen, ze mogen zich gelukkig prijzen. Alleszins wat hun vakantie betreft. De deur van de kleedkamer dichttrekken en weten dat je er een maand later even vrolijk weer kan binnenwandelen, het is meegenomen wanneer je een beetje op voorhand je vakantie wil plannen. Maar er zijn ook spelers die op het punt staan van club te veranderen en van wie de transfer langer dan wenselijk aansleept. Een van hen is Sebastien Dufoor, het afgelopen seizoen bij Roeselare en daarna druk in de weer om zijn transfer naar Zulte Waregem af te ronden. De club bij wie hij volgend jaar speelt, bepaalde voor een stuk mee zijn vakantie.

Dufoor : “Zulte Waregem hervat de trainingen op 23 juni, terwijl Roeselare er pas op 2 juli opnieuw aan begint. Weten waar ik volgend jaar ga spelen, is dus wel vrij belangrijk. Ik kan toch moeilijk een paar dagen of een week te laat verschijnen bij een nieuwe werkgever ? Een reis plannen is dit jaar dus vooral een zaak van uitstellen en uitstellen geweest. Een week voor ik vertrek, weet ik nog steeds niet definitief wat het zal worden … Chouette, hein ? In feite was het de bedoeling om dit jaar eens naar Mexico te gaan, maar ik ben nu aangewezen op een lastminutereis en ik denk dat de keuzemogelijkheden voor een lastminutereis naar Mexico vrij beperkt zijn. Daar komt nog bij dat ik met enkele vrienden ga en ik moet natuurlijk ook met hen rekening houden.”

Het is uiteindelijk Bodrum geworden, in Turkije. Sinds de havenstad op de zuidwestkust van Turkije in de aandacht is gekomen van westerse toeristen, is het vooral bij jongeren een zeer geliefde badplaats geworden. Bodrum krijgt vanwege zijn bruisende nachtleven als bijnaam wel eens the bedroom of Europe opgekleefd.

Dufoor is momenteel weer vrijgezel en gaat met enkele vrienden op reis. Bodrum lijkt dus inderdaad een geknipte reisbestemming. Maar Bodrum is voor hem meer dan een plaats om de bloemetjes buiten te zetten. Er hangen ook mooie herinneringen aan vast. Dufoor : “Een jaar of drie, vier geleden ben ik er al eens naartoe geweest met familie en vrienden, een hele groep. Het was bijzonder gezellig, met zijn allen samen. Dat is ongetwijfeld de leukste reis die ik ooit gemaakt heb.” S

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content