Komende zaterdag komt Lierse naar de Freethiel. Met op tweede kerstdag nog een bezoek aan het Club Brugge van Michel Preud’homme is het voor Bob Peeters en co de laatste kans om voor Nieuwjaar alsnog iets aan het puntentotaal toe te voegen.

Sinds hij op 5 november overnam van Glen De Boeck sprokkelde Bob Peeters slechts 2 op 15, dankzij twee doelpuntloze gelijke spelen. De andere matchen, uit bij Anderlecht, AA Gent en Zulte Waregem gingen telkens met 2-0 verloren. Organisatorisch zit het goed in elkaar, offensief niet. Dat is niet nieuw. Ook onder zijn voorganger scoorde Waasland-Beveren amper 11 keer. Cotopschutter van de club is verdediger Siebe Blondelle (2 treffers).

Toen de door supporters gecontesteerde algemeen manager Dirk Poppe onlangs de confrontatie aanging met morrende supporters, kwam de naam van Barak Badash ter sprake, een tijdje terug nog op bezoek op de Freethiel samen met zijn manager en niet zo gelukkig bij zijn nieuwe (en ook oude) ploeg Hapoel Shmona. Badash (31) startte er nog maar twee keer en kwam voorlopig niet tot scoren.

Vorige zomer werd Badash nog geëvalueerd als een te zware investering. Hij was een dertiger en maakte twee van zijn acht goals op strafschop. Na samenspraak met Glen De Boeck werd beslist om voor iemand anders te gaan. Kon de aankoop van de jongere Renaud Emond (22) nog gezien worden als een investering voor de toekomst, dan moest Robert Demjan, even oud als Badash, onmiddellijk renderen. Maar Demjan, vorig seizoen topschutter in Polen, wacht na dertien wedstrijden in de Jupiler League nog steeds op zijn eerste goal.

Bij Waasland-Beveren verdedigen ze de keuze voor de Slovaak door te stellen dat die eerder in Polen wel veel scoorde (respectievelijk 14, 6 en 8 goals), terwijl Badash ook daarvoor in Israël weinig doelpunten maakte. Maar voor de fans is de Israëliër opnieuw welkom. Diens manager, Dudu Dahan, komt deze week langs op de Freethiel. Die liet maandag vanuit Israël weten dat Badash ongelukkig is en best terug naar Waasland-Beveren wil.

Waasland-Beveren wil eerst weten hoeveel die operatie kost. Vorige zomer knapte men nog op het geld af, al stak Dahan het wel op Glen De Boeck: “Dirk Poppe beslist niet alles. Als de trainer een speler niet wil, moet die niet absoluut willen blijven.”

Financieel is er weinig tot geen ruimte voor nieuwkomers. Er werd vorige zomer fors geïnvesteerd en er moet een licentiedossier in orde worden gemaakt. Alle hoop rust na Nieuwjaar op een terugkeer van Aboubakar Oumarou, nu geblesseerd. In de competitie is hij nog doelpuntloos, maar door Peeters werd hij pas tegen Charleroi voor het eerst diep in de spits geplaatst. Hij kreeg er prompt drie kansen.

Peeters moet werken in moeilijke omstandigheden. Er was de kalender, er is amper geld voor versterking en er zijn wonden geslagen met spelers. Zo liet er eentje een forse boete ongedaan maken via tussenkomst van Sporta. Er is ook de moeizame zoektocht naar een nieuwe sterke man. Voorzitter Melchior Roosens stopt en zijn opvolger, Jozef Van Remoortel van sponsor Remofrit, blaast warm en koud. Hij wil wel, maar anderzijds is hij al 65 en wil hij nog wat van het leven genieten. Ook sponsor Jo Van Moer heeft te weinig tijd, al komt hij wel zijn financiële engagementen na.

DOOR PETER T’KINT

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content