Komende zaterdag begint in Burgos de Vuelta. Dat wordt allicht een strijd tussen Primoz Roglic en een sterrenensembles van Team INEOS Grenadiers.

De Vuelta wordt weleens de ‘Ronde van de Revanche’ genoemd, omdat het de renners die in de Tour hun doel misten, een nieuwe kans biedt op een topklassement. Voor de uittredende Tourwinnaar is dat minder een optie, want vaak is die fysiek en mentaal vermoeid. Niet toevallig slaagde er slechts één renner in ( Chris Froome in 2017) om de dubbel Tour/Vuelta te realiseren, sinds de Vuelta in 1995 naar de late zomer werd verschoven. Ook nu zal dat niet gebeuren, want Tadej Pogacar blijft in Monaco.

Zo krijgt zijn landgenoot Primoz Roglic een kans om zijn derde eindoverwinning op rij te boeken in de Vuelta, iets wat alleen Roberto Heras (2003-2005) en Tony Rominger (1992-1994) hem hebben voorgedaan. Zijn eerste twee zeges behaalde de Sloveen na twee mislukte missies in de Giro (derde in 2019) en de Tour (tweede in 2020). Ook wil hij revanche op het lot dat hem in de Tour uit de race deed stappen. Al werd die mentale pijn met zijn olympische tijdrittitel al flink verzacht. Roglic maakte er zoveel indruk dat hij als topfavoriet aan de Vuelta start, met Sepp Kuss en Steven Kruijswijk als rechterhanden. Dat zal nodig zijn om op te boksen tegen het sterrenensemble van INEOS, dat uitpakt met Girowinnaar Egan Bernal, olympische wegkampioen Richard Carapaz, Adam Yates én Tom Pidcock, die zijn eerste grote ronde rijdt. Ook Mikel Landa en Enric Mas zijn kanshebbers voor het podium.

Voor meer nieuws zie www.sportmagazine.be

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content