‘Zwart stuk stront’: Mario Balotelli opnieuw slachtoffer van racisme

© Belga
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Online coördinator Trends

Mario Balotelli is tijdens een training met het Italiaanse nationale elftal racistisch bejegend door toeschouwers langs de zijlijn.

Mario Balotelli is tijdens een training met het Italiaanse nationale elftal racistisch bejegend door enkele toeschouwers langs de zijlijn. De feiten deden zich voor tijdens een training van de Squadra Azzurra in het Coverciano-centrum nabij Firenze. Een groep jongeren langs de zijlijn van het veld riep naar Balotelli: ‘Zwart stuk stront’. Dat melden verschillende Italiaanse media.

Italië

De 23-jarige Balotelli, van Ghanese origine, reageerde tijdens de training niet op de beledigingen, maar zei achteraf tegen zijn ploegmaats: ‘Dit kan alleen in Rome en Firenze’. De aanvaller van AC Milan werd in Italië al vaker slachtoffer van racisme.

De Italiaanse bondsvoorzitter Giancarlo Abete noemde het op zijn beurt ‘onaanvaardbaar gedrag van mensen die niet zouden mogen bestaan maar met wie we jammer genoeg moeten rekening houden’.

Balotelli brak door bij Inter Milan. Na een omzwerving bij Manchester City keerde hij vorig jaar terug naar Italië om voor de Rossoneri te voetballen.

WK-voorbereiding Net als de Rode Duivels zijn de Italianen begonnen aan hun voorbereiding op het WK. De selectie van bondscoach Cesare Prandelli neemt het in Brazilië in groep D op tegen Engeland, Uruguay en Costa Rica.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content