Zwart geld: Voetbalclub Veldwezelt vraagt de schrapping aan

Voetbalclub Excelsior Veldwezelt houdt op te bestaan. Eén dag na de geruchtmakende reportage in het televisieprogramma Panorama vraagt de club de schrapping aan

Veldwezelt vraagt de schrapping aan nadat in Panorama te zien was hoe de vierdeklasser wou meestappen in een witwasoperatie, melden De Standaard en Het Nieuwsblad.

Dubbele factuur

De reportagemakers hadden undercover het bestuur benaderd met de vraag of ze met valse facturen de club konden sponsoren om zwart geld wit te wassen. Eén van de bestuursleden stelde meteen een dubbele factuur voor, zodat de investeerder alles zou kunnen aftrekken van de belastingen.

“Dat bestuurslid werkt normaal niet zo, maar dit was een kwestie van hoge nood”, zegt Johan Saeren, die een paar maanden geleden ontslag nam als voorzitter van de Limburgse club. “Onze club balanceerde op de rand van het faillissement: dan was het waarschijnlijk zeer verleidelijk om op zo’n deal in te gaan”.

Ruzie

Volgens Saeren is de reportage niet de rechtstreekse aanleiding voor de schrapping. “Eerder dit jaar heeft de hoofdsponsor zich teruggetrokken na een ruzie. Maar het probleem van het zwart geld en de valse facturen dat erin wordt geschetst, is wel reëel”. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content