Zulte Waregem wacht langer op nieuw stadion

© BELGA

De meest optimistische openingsdatum van het vernieuwde stadion is begin 2016.

De meest optimistische openingsdatum van het vernieuwde stadion is begin 2016.Van een doorbraak in het stadiondossier van Zulte Waregem is nog altijd geen sprake. Midden oktober hoopte CEO Patrick Decuyper dat het contract met projectontwikkelaar Rainbow en de stad Waregem tegen eind 2012 getekend zou worden en dat de verbouwingen volgend seizoen zouden aanvatten.

“Die timing is echter uitgesloten”, zegt zowel burgemeester Kurt Vanryckeghem als Stefanie Vanden Broucke van de firma Vanhaerents, die samen met de Willemen Groep en Van Maercke Industriebouw deel uitmaakt van de handelsvereniging Rainbow.

De onderhandelingen zullen volgens Vanden Broucke minstens tot eind dit seizoen duren. “Áls we tot een akkoord komen, moet ook nog het hele vergunningsproces doorlopen worden, waardoor we ten vroegste midden 2014 met de verbouwingen kunnen starten.”

Aangezien de club al aangaf in die periode in het Regenboogstadion te willen blijven – en niet, zoals eerst gepland, naar Gent of Moeskroen te verhuizen – zouden de werkzaamheden, wegens strengere veiligheidsvoorschriften, tot anderhalf jaar in beslag nemen. Meest optimistische openingsdatum van het vernieuwde stadion is in dat geval begin 2016.

Dat Rainbow de verbouwingen voor zich zal nemen, is nog niet zeker. De beoogde kostprijs van 25 miljoen euro bleek heel wat hoger uit te vallen: bronnen spreken over 40 miljoen. Burgemeester Vanryckeghem wil daarom het dossier ‘ontvetten’. “Door bijvoorbeeld het aantal zitjes van 14.000 naar 12.000 terug te brengen of vipruimtes in te krimpen. Behalve het ter beschikking stellen van de gronden (zo’n 6 à 8 miljoen euro waard, nvdr) is het uitgesloten dat de stad een eventueel verschil in de kostprijs bijpast.”

Net daar ligt de oorzaak van de aanslepende onderhandelingen met Rainbow, die met de stad Waregem een publiek-private samenwerking (pps) hoopt op te zetten. De extra activiteiten blijken voorlopig onvoldoende op te leveren. Vanden Broucke: “In dat geval zullen de club en/of de stad moeten bijleggen. Maar Zulte Waregem heeft daar naar eigen zeggen de middelen niet voor. En de burgemeester blijft bij zijn standpunt. Zijn stadsbestuur zal moeten beslissen of het stadiondossier een prioriteit is.” (JC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content