Zulte Waregem speelt voorronde Champions League in stadion Anderlecht

© Belga

Zulte Waregem speelt zijn wedstrijden in de voorrondes van de Champions League in het stadion van RSC Anderlecht.

Zulte Waregem speelt zijn wedstrijden in de voorrondes van de Champions League in het stadion van RSC Anderlecht. De club was al een tijdje aan het zoeken naar een geschikte locatie om zijn Europese wedstrijden te spelen, omdat het eigen Regenboogstadion niet voldoet aan de Europese normen.
“We zijn de voorbije dagen gecontacteerd door Zulte Waregem en hebben niet lang moeten nadenken om toe te stemmen”, verklaarde Roger Vanden Stock. “Als een club in nood verkeert, moeten we helpen. Het zou een ramp geweest zijn voor het Belgisch voetbal indien Zulte Europees forfait had moeten geven omdat het geen stadion vond. We zouden de risée geweest zijn van heel Europa.”

Wat na de voorrondes?Of de Belgische vicekampioen bij een eventuele kwalificatie voor de Champions League of de Europa League in het Vanden Stockstadion zal kunnen blijven spelen, is nog niet beslist, maar het is wel een mogelijkheid.

“Dat bekijken we na de voorrondewedstrijden”, aldus Patrick Decuyper, CEO van Zulte Waregem. “Onmogelijk is het niet. AC en Inter Milaan spelen hun Europese wedstrijden ook in hetzelfde stadion. De UEFA zal er bij het opmaken van de kalender dan wel rekening mee moeten houden.”

Decuyper hoopt dat het Vanden Stockstadion volledig, of toch bijna, zal vollopen voor de voorrondewedstrijden. “We rekenen op een 15.000 supporters van Zulte Waregem, maar ik hoop dat ook neutrale supporters uit het Brusselse of elders komen kijken. Dat zal natuurlijk ook van de affiche afhangen.”

Burgemeesters Waregem en Anderlecht opgelucht
Ook de burgemeesters van Anderlecht en Waregem hebben er een goed oog in. “We zijn zeer verrast en opgelucht door dit nieuws”, zegt burgemeester Kurt Vanryckeghem van Waregem. “We zijn dan ook uitermate dankbaar voor de warme gastvrijheid die Anderlecht toont. Wij zullen er langs onze kant alles aan doen om alles ordentelijk te laten verlopen.”

Net als Vanryckegehem staat burgemeester Eric Tomas van Anderlecht positief tegenover het akkoord tussen beide clubs. “Ik heb toch twee dagen moeten nadenken toen ik vanuit Anderlecht deze vraag kreeg. Maar we kunnen een tegenstander niet in de steek laten.” (Belga/INM)Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content