Zulte Waregem mikt op stadion van 13.000 plaatsen

© Belga
Jonas Creteur
Jonas Creteur Sportredacteur bij Knack.

Tegen AA Gent noteerde Zulte Waregem een recordopkomst van 11.020 toeschouwers, dankzij de opening van een nieuwe tribune. Die moet de club ook in staat stellen het budget te verhogen, zo legt algemeen manager Eddy Cordier uit in Sport/Voetbalmagazine.

Om supporters naar de nieuwe tribune te lokken, organiseerde Zulte Waregem afgelopen zondag een rondleiding, beperkt het de volgende thuismatchen de ticketprijzen tot tien euro en bood het al goedkope halfjaarlijkse abonnementen aan. Cordier: “Voor volgend seizoen mikken we op 7000 abonnees, tegenover 6100 dit seizoen, wat al een record was.”

Catering zal extra geld in het laatje brengen, maar de verhuur van 1500 vierkante meter commerciële ruimte moet het meest opleveren. Cordier: “Ondanks de economische crisis is er nu al veel concrete interesse. De inkomsten zullen we gebruiken om de nieuwe tribune achter het andere doel, waar sfeervak X zich nu bevindt, te bekostigen. Ook daar zullen we 1500 vierkante meter commerciële ruimte kunnen verhuren. Na dit seizoen start de bouw.”

Budgettaire sprong

Het eerste deel van het vernieuwde stadion kostte in totaal 7,2 miljoen euro, waarvan Zulte Waregem vijftig procent betaalt, via een lening. De club neemt ook de helft van de kostprijs van het nieuwe oefencomplex (2,6 miljoen) voor zijn rekening. “Samen een kleine vijf miljoen die we gescheiden houden van ons operationeel/sportief budget”, aldus Cordier.

“Dat bedraagt dit seizoen, zonder beker of play-off 1, zo’n tien à elf miljoen. Met de twee nieuwe koptribunes kunnen we dat volgend seizoen een stuk opkrikken, maar de grootste budgettaire sprong, naar goed vijftien miljoen, zullen we pas maken als ook de twee hoofdtribunes vernieuwd zijn en de totale capaciteit stijgt naar 13.000 plaatsen, met onder meer 27 skyboxen. Dat is echter pas voor 2017.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content