Zorgt het Danish Dynamite voor vuurwerk tegen Duitsland?

© Reuters

Voorin kan Olsen rekenen op de creativiteit van golden boy Christian Eriksen, het speldoorzicht van Michael Krohn-Dehli en de daadkracht van Nicklas Bendtner.

Waar veel minder over gesproken wordt dan over Portugal en Nederland, is het feit dat ook Denemarken zijn lot nog in eigen handen heeft. De Denen wisten op de eerste speeldag te verrassen met een zege tegen Nederland en ook Portugal haalde het maar nipt dankzij een late goal van invaller Varela. Een slechte ploeg is dat dus niet.

Toch gaat niemand er van uit dat de Scandinaven kunnen stunten tegen Duitsland en dat heeft veel te maken met de degelijkheid van het Duitse elftal. Gevraagd naar welk buurland hij het liefst een handje wilde helpen (Nederland of Denemarken) antwoordde de Duitse bondscoach Joachim Löw: “Zwitserland”. Een grapje, om er daarna bloedserieus aan toe te voegen dat zijn Mannschaft zoals altijd speelt om te winnen.

Veel veranderingen moeten er in de basiself van Duitsland niet verwacht worden. Enkel Jérôme Boateng is geschorst en wordt op de rechtsachter wellicht vervangen door Lars Bender, de jongeling (23) van Bayer Leverkusen. Voorin maakt Mario Gomez jacht op zijn vierde treffer om zo voorlopig topschutter te worden van het toernooi. Jubilaris in het elftal is Lukas Podolski, die vanavond zijn honderste interland voor Duitsland speelt. En dat voor een kerel van amper 27 jaar. Heel straffe toer!

Bij Denemarken kan bondscoach Morten Olsen op een volledig fitte kern rekenen.Dus ook op Niki Zimling, die tegen Portugal al na een kwartier naar de kant moest met een kuitblessure. Voorin kan Olsen rekenen op de creativiteit van golden boy Christian Eriksen, het speldoorzicht van Michael Krohn-Dehli (één van de revelaties van dit toernooi) en de daadkracht van Nicklas Bendtner (tegen Portugal goed voor twee goals). Zorgt het Danish Dynamite vanavond weer voor vuurwerk? Het zou mooi zijn, zo twintig jaar nadat ze Duitsland versloegen in de finale om verrassend het EK van 1992 in Zweden te winnen.

Matthias Stockmans

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content