Youri Tielemans ‘gaat bijtekenen bij Anderlecht’

© Belga

Anderlecht-middenvelder Youri Tielemans liet er tijdens een persconferentie op oefenstage in het Spaanse La Manga geen twijfel over bestaan. ‘Ik ga bijtekenen bij RSCA’, vertelde het zeventienjarige Paars-witte goudhaantje.

Tielemans reageerde zo op de geruchten over een mogelijke transfer die al een tijdje verschijnen in de Belgische pers. ‘Ik teken als ik achttien jaar geworden ben, want ik wil dit doen als een man. Ik ben deze club bijzonder dankbaar voor alles wat ze voor mij doen en op deze manier wil ik ze hiervoor bedanken. De media kunnen vertellen wat ze willen, dat is hun goed recht, maar via deze persconferentie wil ik graag duidelijkheid scheppen’, aldus Tielemans.

Youri Tielemans wordt op 7 mei achttien jaar. De middenvelder draait bij de Belgische recordkampioen al anderhalf seizoen mee in de hoofdmacht en wordt beschouwd als een van de grootste talenten in Europa. Hij wordt dan ook nadrukkelijk in verband gebracht met tal van Europese topclubs, vooral het Duitse Borussia Dortmund zou naar verluidt diep in de geldbeugel willen tasten om Tielemans los te weken in het Astridpark. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content