Youri Tielemans (17) wint trofee voor Jonge Prof van het Jaar

© Belga

Youri Tielemans, de 17-jarige middenvelder van Anderlecht, is door de Profvoetballers van eerste klasse uitgeroepen tot Jonge Prof van het Jaar.

Youri Tielemans, de 17-jarige middenvelder van Anderlecht, is door de profvoetballers van eerste klasse uitgeroepen tot Jonge Prof van het Jaar.

310 voetballers van de zestien clubs uit de Jupiler Pro League brachten hun stem uit. De Jonge Prof van het Jaar wordt sinds dit jaar gekozen uit de spelers uit eerste klasse die op 1 juli 2014 nog geen 20 jaar zijn.

Tielemans maakte in juli 2013 op 16-jarige leeftijd zijn debuut in de hoofdmacht van Anderlecht en is er uitgegroeid tot een vaste waarde.

Het paarswitte jeugdproduct haalt het in de verkiezing met een ruime voorsprong op Bjorn Engels, de verdediger van Club Brugge, en zijn ploegmaat Chancel Mbemba.

Trofeeën

De trofee Jonge Profvoetballer van het Jaar werd de jongste vijf jaar niet uitgereikt om het teveel aan trofeeën in te dijken. Maar omdat de profvoetballers niet langer de Scheidsrechter van het Jaar kiezen, kon deze trofee er opnieuw bij. De uitreiking is een organisatie van de Pro League, Het Nieuwsblad en L’Avenir. De volgende dagen worden ook de Doelman (woensdag) en Profvoetballer van het Jaar (vrijdag) bekendgemaakt. Maandag al werd Peter Maes (Lokeren) uitgeroepen tot Trainer van het Jaar. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content